Søk

close search

Kari og Gjert Olaf – nådde målet sammen!

Kari og Gjert Olaf - før

Mat har alltid vært i fokus for kona og meg. I helgene var det mye kos og overspising og lite aktivitet. Etter et måltid var det rett på sofaen. Etter hvert økte vekten på oss begge. Vi har prøvd å gå ned i vekt flere ganger med diverse dietter. Rikshospitalets slankesuppe har vært en greie flere ganger, slankepiller har også vært forsøkt. Vi har gått litt ned, men etter noen uker har vekta gått opp igjen.

I forbindelse med bedriftshelsesjekk med jobben hos e2 Helse ble det konstatert at jeg hadde flere dårlig blodverdier og at jeg hadde fått Type 2 Diabetes. Hos e2 Helse fikk jeg og kona tilbud om hjelp til livsstilsendring med e2 metoden og Eurodiet. e2 metoden er et behandlingsopplegg med individuelle samtaler og oppfølging med lege, ernæringsfysiolog og fysioterapeut.

I februar 2015 startet vi med Eurodiet. Etter bare få dager merket vi forandringer. Å følge opplegget var enkelt og produktene var velsmakende og varierte. Dette, sammen med masse gode grønnsaker gjorde det lett å følge dietten. Etter 25 dager hadde jeg gått ned 10,5 kilo og mitt første mål var nådd. Kari kona mi, hadde også tilsvarende gode resultater på vekten. Dette motiverte oss til å jobbe videre og vi gledet oss til fortsettelsen.

«Som en kjempegevinst i tillegg så var 75% av magefettet borte!»

Mars
Etter å ha gått 1. mnd på Eurodiet fikk jeg telefon fra legen på e2 Helse. Han sa at de siste blodprøvene var så bra at jeg kunne slutte med kolesterolpillene som jeg har gått på de 10 siste årene. Type 2 Diabetes var vekk. Jeg har også redusert blodtrykksmedisinene og sluttet med syrenøytraliserende medisiner for magen. Det var fantastiske nyheter. Som en kjempegevinst i tillegg så var 75% av magefettet borte! Kari hadde gått ned 8 kilo.

April
Målet er nådd. Da jeg startet på Eurodiet veide jeg 106,5 kilo. 20 kilo reduksjon var et faktum 09.april da vekta stoppet på 86,5 kilo. Kari har hatt samme utvikling. Hun skulle gå ned ca. 10 kilo og det målet var nådd 09.april.

Det beste ved dette er at Kari ikke har de samme leddsmertene som tidligere og formen er generelt mye bedre. Mine leddsmerter er så godt som borte, Type 2 Diabetes var borte og jeg hadde sluttet med mange medisiner. I tillegg ble jeg kvitt søvnapnè (snorking og pustestopp om natta ). Jeg sover nå uten maske og tilførsel av luft. Det gir bedre søvnkvalitet og mer overskudd.

Oppfølging fra e2 Helse er meget bra og vi anbefaler alle som sliter med vekta og har diabetes, høyt kolestrol og blodtrykk å ta kontakt med dem for en vurdering. Dietten har vært og er enkel å følge og vi har ikke hatt problemer av noe slag fram til nå. Vi har bestemt oss for at dette skal gå bra. Vi fikk treningsveiledning av fysioterapeut på e2 Hese og startet å trene to ganger i uken. Vektreduksjonen er kommet for å bli.

Juni
Vi har lært hva som er sunt å spise og har en fin balanse mellom proteinrik mat og mat med karbohydrater. Matvanene er forandret og vi har et inntak som er omtrent halvparten av hva det var tidligere. Nå er det inntak av masse grønnsaker og toppen en potet i uken. Ris og pasta smaker det ingen ting av så det er kuttet helt ut. Vi spiser skalldyr, fisk, alle typer av kjøtt og lager sauser på en litt annen måte enn hva vi gjorde tidligere. Vi kan ta oss i et glass vin eller to med god samvittighet.

«At dette skippertaket skule være så enkelt hadde vi ikke trodd».

Forskjellen fra før slankingen startet fram til nå, er at nå koser vi oss med det vi har av inntak, det være seg mat eller annet godt. At dette skippertaket (slankingen) skulle være så enkelt hadde vi ikke trodd. Nå er det enklere hvis man er to, men ikke noe problem å gjøre dette alene hvis man først bestemmer seg for å ta «jobben».

Vi ønsker å sende en stor takk til alle på e2 Helse for kjempegod oppfølging og motivering! Vi kan ikke få fullrost dere nok. Vi har oppnådd fantastiske resultater på 3,5 måneder. Helsegevinsten har vært stor. Vi har med andre ord fått et nytt liv. Anbefaler alle som har behov for å gå ned i vekt og få en bedre livsstil å kontakte e2 Helse for å få hjelp til å starte med e2 Metoden og Eurodiet.

Takk igjen, dette har bare vært morsomt.

Mvh. Kari & Gjert.

Etter

MENY