Søk

close search

Mange år med plager

Jeg har alltid vært en person med mye energi. Noen ville nok sagt at jeg tenderer mot hyperaktiv. Dessverre har jeg også vært plaget med allergi og astma. Et voksenliv preget av ulike utfordringer har skapt mye personlig stress, allergier, kryssallergi, astma, magesmerter og diareanfall, kvalme, svimmelhet, betennelser i kroppen og smerter i muskulatur.

Lavkarbo-kosthold hjalp noe og jeg kom inn i en god sirkel med mye fysisk aktivitet. Det lettet på stemningsleiet og angsten ble noe redusert. Men etter samlivsbrudd nummer to og to vintre med lungebetennelser og antibiotikakurer ble problemene forverret. Jeg ble mer nedstemt, hver lille forkjølelse endte med sykmelding og alvorlige astmaplager, jeg svimlet på butikken og hadde minimalt med energi. Bare å kjøre og hente ungdommer etter jobb kunne få tårene til å trille.

Jeg følte at jeg stanget hodet i veggen

Jeg hadde gått til jevnlige samtaler med lege gjennom våren og han hadde bedt meg løfte blikket og holde ut. Jeg mente selv at jeg hadde de ressursene jeg trengte for å takle hverdagens utfordringer, bare jeg ble frisk og fikk tilbake energien. Jeg var inne i en ond sirkel som trengte å brytes og jeg følte at jeg stanget hodet i veggen.

I ferien hørte jeg om en dame som hadde gått på diett for lekk tarm. Jeg hadde hørt om det før, men tenkt at det var noe sånt «nymotens som tapper folk for penger». Samtidig kjente jeg at noe måtte gjøres, og denne damen hadde hatt god effekt. Etter tre uker med ferie uten å gjøre omtrent noen ting, var jeg fortsatt utslitt, magen verket og jeg hadde testet en god del doer på bensinstasjoner langs veien. Magesyren sved i halsen. Migrenen og svimmelheten var på plass. Denne sommeren kjente jeg at nå var det nok!

Jeg søkte hjelp – og fant den

Jeg kontaktet ernæringsfysiolog Anna Ingwardo ved Dr Fedon Lindbergs klinikk som tok godt imot meg.
Div prøver ble tatt og resultatet ble en lang liste over ting jeg ikke kunne spise; hvetemel, melk, egg, mais og poteter var det som hadde størst betydning for kostholdet. Jeg ble også anbefalt en rekke naturlige tilskudd som skulle lindre, løfte og «reparere». Det var bare å brette opp ermene, handle inn kosttilskudd og begynne på diett.

Jeg merket fort resultater. Kiloene rant av. Jeg var ikke overvektig fra før, men nå rant kiloene rundt livet av. De «farlige» kiloene. Mageknipene og diareanfallene forsvant. Håret ble tykkere. Jeg sluttet med magesyremedisinene og oppdaget at jeg ikke trengte de lenger. En dag oppdaget jeg at det var lenge siden jeg hadde begynt å gråte fordi jeg var sliten. Og jeg fikk energi til å trene igjen. Jeg sluttet å sove middag. Svimmelheten avtok og migreneanfallene ble mer sjelden. Jeg sovnet ikke etter hver skogstur. Det var utrolig godt å kjenne at kroppen frisknet til.

Fortsatt er jeg noe nedstemt, men nå har jeg energi til å ta tak i det og har tatt et NLP-nettcoaching kurs. Det har hjulpet meg til å tak i mine negative tankemønstre. Etter flere år med negative tanker, trengs det en snuoperasjon.

Migrenen har endret seg også. Fra å være der nesten hver dag, dukker den opp en periode i måneden i noen dager, men da mer kraftig. I disse periodene er jeg også svimmel. Men nå har jeg har jeg energi og overskudd til å ta tak i det. Økt magnesiumtilskudd har hjulpet noe. Jernnivåer og B12 er på plass igjen. Immunforsvaret virker som det skal. Det blir jevnlig testet i barnehagen hvor jeg jobber.

Jeg har fortsatt en krevende hverdag med jobb, studier, to ungdommer som skal følges opp og et hus som ikke er solgt etter 2 år og som nå leies ut og alt det drar med seg av vedlikehold og økonomiske utfordringer.

Men jeg hadde rett da jeg sa at jeg har energi og ressurser til å stå i min hverdag sine utfordringer, så lenge jeg får lov til å være frisk.

Tusen takk for hjelpen!

Monica

MENY