Søk

close search

Morten og Regine – gikk ned 48 og 21 kilo og fikk en ny hverdag!

Morten og Regine før

En dag i oktober 2014 startet det som skulle forandre våre liv for fremtiden. Vi ville begynne å trene for å gå ned i vekt, og møtte personlig trener Monica Haugen. Det viste seg at det ikke var nok å trene. Monica jobber også for e2 Helse og introduserte oss for Eurodiet.

«Å følge opp barna på både skole og fritid ble stadig vanskeligere med den økende vekta»

Etter 3 barn og mange «svangerskapskilo» vokste vekta i takt med barna. Kiloene ble mange for oss begge, og desto tyngre å få av. Det å følge opp barn på både skole og fritid ble stadig vanskeligere med den den økende vekta. Bare det å sykle turer, sparke fotball og gå turer foregikk i stadig sjeldnere tilfeller.

Kroppen til Morten ble tyngre og pusten dårligere, alt fra å ta på seg sokker til å knyte skolisser ble vanskeligere. Han fikk store problemer med å sove pga. snorking og pustestopp (søvnapné), og til slutt hadde ikke kroppen mer energi enn til å klare arbeidsdagen. Søvn ble inntatt overalt, og til og med ved middagsbordet. Blodprøver viste Type 2 Diabetes. Regine ønsket å ta av kiloene etter 2 barn som hadde festet seg altfor godt. Til slutt viste vekta at vi veide 90 kg (Regine) og 160 kg (Morten).

«Den raske vektreduksjonen var veldig motiverende»

Vi har et familiemedlem som har gått på Eurodiet hos e2 Helse, og har sett resultatene av dette. Derfor bestemte vi oss for å ta kontakt, og i oktober begynte vi begge på Eurodiet. Den første måneden raste vi ned 20 kilo og 8 kilo. Den raske vektreduksjonen var veldig motiverende. Senere ble Eurodiet-produktene byttet ut mot mer vanlig mat, som fisk og kjøtt. Vi hadde kommet inn i en periode hvor vi startet for fullt med trening og variert kosthold, med hjelp av e2 Helse sin ernæringsfysiolog Kirsti Holt-Nilsen.

Sommer 2015:

Morten: Med Eurodiet opplevde jeg at jeg gikk raskt ned i vekt. Det førte til positive endringer for min helse og mitt daglige liv. Vektreduksjonen gjorde at søvnapnéen ble borte og jeg fikk sove om nettene (kona sier at jeg har sluttet å snorke). For første gang på mange år våkner jeg utvilt med masse overskudd. Vi har begge fått et nytt liv. Det motiverer oss til å fortsette og det er helt utelukket for meg å tenke at jeg noen gang skal tilbake til det livet og den personen jeg var før. Jobben som bilmekaniker er lettere nå som kroppen er mindre og «pølsefingrene» har fått normal størrelse.

«Vi har fått et nytt liv og en ny hverdag med våre tre barn»

Eurodiet og e2 Helse har hjulpet oss til et liv som føles meningsfylt og en aktiv hverdag. Oppfølgingen vi har fått ved e2 Helse kunne vi ikke vært foruten. Vi har lært mye om kosthold, trening og hvordan disse faktorer innvirker på hverdagen vår. Vi setter oss stadig nye mål i hverdagen. I mai deltok vi begge i Sandefjordsløpet, og løp 5 km. uten stopp!

I løpet av 8 mnd har vi gått ned henholdsvis 48 kg (Morten) og 21 kg (Regine). Morten er kvitt sin type 2 diabetes og søvnapné. Det viktigste er allikevel at vi har fått et nytt liv og en ny hverdag med våre tre barn. Vi skal nå jobbe og sørge for å holde vekten stabil i fremtiden.

Mvh Morten Østensen og Regine Hansen

Sandefjord

Morten og Regine

MENY