Søk

close search

Ned 40 kilo – med personlig oppfølging via fjernkonsultasjon.

«Jeg bor langt fra nærmeste klinikk – og det er utrolig behagelig å ta det hele hjemmefra!»

Jeg kan ikke huske en periode av livet hvor jeg ikke var kraftig. Som liten var jeg lubben, og vekta økte med årene. I ungdomstiden veide jeg 127 kilo, og det var da jeg først bestemte meg for å få kontroll over kroppen.

Jeg forsøkte meg blant annet på lavkarbo i midten av 20 årene, og vekta gikk ned en god del, men den kom alltid tilbake igjen. Jeg ble etterhvert så desperat at jeg kontaktet fastlegen og fikk utskrevet noen slankepiller som jeg testet i et halvt års tid, men de utgjorde ingen forskjell.

De som ikke sliter med vektproblemer kan aldri forstå helt og holdent hvor mye det kan påvirke hverdagen din. Man har ikke energi eller overskudd, og humøret er på bunn rett og slett. Jeg ble så lei av å være stor, jeg ble deppa og syntes synd på meg selv. Det var liksom ikke noe liv.

Lettere med god hjelp

Det var på tide å be om hjelp for å få kroppen min til å gjenspeile den jeg føler meg som på innsiden. Jeg er jo en person som alltid har hjulpet alle rundt meg, men nå trengte jeg litt hjelp selv.

Jeg kontaktet Fedon Helse og ble ringt tilbake av kostveileder Lotte Evenstad. Lotte sa at hun gjerne ville bli min veileder – og ettersom jeg bor langt unna klinikken i Oslo skulle vi ta all oppfølgingen over telefon.

På Lottes anbefaling begynte jeg på Eurodiet-metoden, med spesielle måltidserstattere som skulle gjøre det lettere å gå varig ned i vekt. Og det fungerte!

Lotte og jeg kom godt overens fra første stund. Hun viste stor forståelse for problemet mitt, og var fantastisk inspirerende. Etterhvert sendte hun meg også noen videoer, og på denne måten fikk jeg et ansikt på henne også.

I løpet av perioden vi jobbet sammen gledet jeg meg alltid til at hun skulle ringe. Uten Lotte hadde jeg nok ikke kommet så langt, hun fikk meg til og med inn på et treningsstudio, og det har jeg aldri vært interessert i!

Jeg husker faktisk første gang jeg kunne knyte skoene uten å holde pusten, og det var ikke mange månedene ut i prosessen. Da var jeg så stolt, og Lotte var en av de første jeg ville ringe og fortelle det til. …forts. nedenfor.

Eurodiet med fjernkonsultasjon – Noe for deg?

Nå kan du få personlig oppfølging via telefon eller med videokonsultasjoner. Send inn kontaktskjemaet under, så ringer vi deg snarest mulig for en uforpliktende prat. Du har alt å vinne!

På jobb har jeg også langt mer energi, og humøret mitt har forandret seg fullstendig til det bedre. Jeg har vært ærlig med menneskene rundt meg hele veien, og det har jo ført til at jeg har fått god hjelp og masse støtte. De kan virkelig se den store forskjellen, så det er ikke mangel på skryt heller.

Med Eurodiet har jeg vokst enormt, samtidig som jeg har blitt mye mindre! Etter ni måneder og hardt arbeid hadde jeg for lengst nådd målet mitt, og 40 kilo var forsvunnet fra kroppen.

Selv om det sikkert høres klisjé ut så er jeg lykkeligere. Så enkelt er det.

Praktisk med fjernkonsultasjoner!

Jeg fikk personlig oppfølging via fjernkonsultasjoner da dette passet best med min jobb og min situasjon. I tillegg har ikke Kristiansand et tilbud med konsultasjoner ansikt til ansikt, så derfor satset jeg på telefon.

Det har også vært utrolig behagelig å ta det hele hjemmefra. Det er trygt og godt, og de dagene du kanskje ikke føler for å gå ut i verden får du likevel gjennomført oppfølgingssamtalene – og da kommer jo motivasjonen også.

Lotte: Jeg er der for Tina så lenge det trengs

Fra første stund var Tina positiv og villig til å gjøre endringer. Hun forstod at grep måtte tas for helsens skyld, og hun var i prosessen alltid åpen og ærlig. Dette er svært viktig når man skal se fremgang. På den måten ble det enklere for meg å motivere henne, og få henne på rett kjøl igjen dersom hun gikk på en smell.

Jeg hadde kontakt med Tina en gang i måneden over telefon, og hun var også veldig flink til å skrive ned utfordringer relatert til vektreduksjonen i tiden før. Dermed hadde vi alltid mye å diskutere da vi pratet.

Etter ni måneder og 40 kilo har vi fremdeles kontakt, og jeg kommer til å være der for Tina frem til hun er helt sikker på at hun kan stå på egne ben.

Tina: Lotte sier det jeg trenger å høre

Det hjelper å ha en person man kan støtte seg på, som kan komme med gode tips og råd hele veien. Det er absolutt ikke det samme som å ha et nettverk av venner eller familie som vil deg vel. De sier kanskje heller det du ønsker å høre, fremfor det du trenger å høre.

Med Lotte på telefonen har jeg alltid fått ærlige beskjeder, og det har hjulpet meg mye på vei mot mål.

For meg har nok det viktigste i denne prosessen vært å endre tankemåte. Tidligere har vektreduksjon handlet mye om det ytre. I arbeidet med Lotte endret jeg innstillingen min helt. For å oppnå varige resultater har jeg innsett at både hodet og kroppen må med, og at det er helheten som er viktig.

Fire råd fra Tina Charlott

  1. Innse at kropp er mer enn bare utseende. Det ytre kan utvilsomt motivere for vektnedgang, men endrer du ikke livsstil for helsas skyld vil kiloene mest sannsynlig komme tilbake.
  2. Vær åpen og ærlig med de rundt deg, så får du et solid støtteapparat. Det blir også enklere å gjøre sosiale ting sammen som ikke kun handler om mat og drikke.
  3. Ikke vær redd for å be om hjelp! Uansett om det er over telefonen eller ansikt til ansikt.
  4. Få deg noen godtefavoritter du kan kose deg med, som ikke er for kaloririke. Jeg elsker for eksempel kjeks med sjokoladetopping og vaflene fra Eurodiet!

Tina Charlott Kjærran-Bøhn
33 år

Flere suksesshistorier

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud tok tak i egen helse med Eurodiet «Livet mitt har blitt helt annerledes! Alt går [...]