Søk

close search

Personvernerklæring Fedon.no

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Det kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse eller fødselsnummer. Opplysninger om dine atferdsmønstre er også regnet som personopplysninger.

 

Behandlingsansvar

«Behandlingsansvarlig» er betegnelsen på den som primært har ansvar og plikter etter personopplysningsloven. Dr. Fedon Lindbergs Klinikk er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter og personopplysninger vi samler inn og bearbeider. Der vi benytter hjelp fra tredjepart foreligger det skriftlige databehandleravtaler som sikrer forsvarlig forvaltning av personopplysninger iht. våre retningslinjer.

 

Informasjonskapsler (cookies):

Vi benytter informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på brukerens datamaskin. Disse informasjonskapslene brukes i forbedrings- og markedsføringsøyemed, og for å gi deg en best mulig opplevelse av våre nettsider. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som person, men de gir det oss informasjon som kan brukes til å gi deg mest mulig relevant kommunikasjon.

De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler automatisk, men du kan forandre innstillingene i nettleseren din slik at dette ikke skjer. Det kan imidlertid bety at en del av nettstedene du besøker ikke lenger fungerer som de skal. Du kan også gå inn og aktivt slette lagrede informasjonskapsler hvis du ønsker det, men vær forberedt på at du da også sletter all registrert påloggingsinformasjon og automatiske forslag til nettsteder du har besøkt, som gjør det lettere for deg å bruke nettleseren din.

De aller fleste nettlesere tillater å ikke akseptere cookies, samt å slette cookies. Fremgangsmåten er ulik avhengig av nettleser, og fra versjon til versjon. Via disse lenkene finner du informasjon om hvordan du går frem hvis du velger å blokkere og slette cookies:

 

Kontaktskjema og andre henvendelser til oss

Når du gjør en henvendelse eller bestilling på våre nettsider lagrer vi opplysningene som du har fylt ut ved bestilling. Vi bestreber oss på aldri å be om mer informasjon enn vi trenger for å behandle din henvendelse på en best mulig måte. Opplysningene brukes kun til å behandle henvendelsen din, deriblant besvare spørsmål, bekrefte påmelding og sende relevant informasjon, kontakte deg for timebestilling eller mer informasjon, gjennomføre timebestilling eller utstede faktura. Vi sletter regelmessig ferdig behandlede kontaktskjema og andre henvendelser, og du vil ikke bli kontaktet i andre henseende på bakgrunn av slike henvendelser du gjør til oss på fedon.no.

Henvendelser til oss behandles alltid som sensitiv informasjon og leses kun av klarert mottaksapparat som resepsjonen, aktuell behandler eller evt. andre som må involveres for å kunne gi deg en riktig og god respons. Alle som kommer i berøring med slike henvendelser har signert fortrolighetsavtale og har full taushetsplikt. Våre standard kontaktskjema er krypterte, og gir som regel ikke anledning til utfyllende, personlig informasjon. Dersom du benytter e-post, eller andre kanaler der det er mulig å oppgi informasjon i fritekst, oppfordrer vi uansett om å ikke sende mer informasjon enn nødvendig for å kunne få den informasjon eller hjelp du trenger.

 

Påmelding til kurs: Kursguiden.no

Påmelding til våre kurs og informasjonsmøter skjer gjennom kursguiden.no, og er underlagt kursguidens retningslinjer for personvern. Ingen informasjon fra kursguiden.no lagres hos Dr. Fedon Lindbergs Klinikk, men vi har brukertilgang for å kunne opprette kurs og registrere påmeldingene.

Se egen personvernerklæring på kursguiden.no for nærmere informasjon.

 

MailChimp nyhetsbrev

Vi benytter Mailchimp til utsendelse av nyhetsbrev, som sendes ut på e-post til mottakere som har gitt aktivt samtykke iht. GDPR. Mottakerne har full anledning til når som helst å melde seg av nyhetsbrevet, ved å benytte egen avmeldings-link som finnes i bunnen av alle utsendte nyhetsbrev – eller kontakte oss direkte på post@fedon.no.

Persondata registrert i nyhetsbrevdatabasen (mailadresse) benyttes kun til utsendelse av nyhetsbrev på e-post, og vil aldri bli solgt videre til andre eller benyttet på annen måte. Det kreves personlig innlogging med passord for å få tilgang til basen.

Dataen lagres trygt hos Mailchimp, og er sikret iht. Mailchimps Privacy Policy

 

Facebook Pixler / Retargeting

Vi benytter Facebook Business Manager, hvor vi lager annonser mot ulike målgrupper. Dette kombinerer vi med bruk av en Facebook sporings-pixel (script) på nettstedet vårt, så vi kan spore når en ønsket handling fra en Facebook annonse inntreffer på nettstedet. I tillegg gjør Facebook pixler at vi kan annonsere i Facebook mot de som besøker nettstedet (såkalt re-targeting).

Vi vil alltid forholde oss til Facebooks til enhver tid gjeldende reglement, som er i henhold til EU’s nyeste personvernforordning GDPR.

Les mer om Facebook og personvern her

 

Google Analytics og Google Tag Manager

Vi bruker Google Analytics for å analysere data fra trafikken på vårt nettsted, som f. eks. antall brukere som besøker våre ulike sider, hvor de kommer fra, hvor lenge de er inne på siden og om de klikker på noen linker. Det lagres ingen persondata i systemet, og det kreves Epostadresse og øvrige personopplysninger for å få tilgang.

Informasjonen fra Google Analytics blir lagret på Googles servere I Europa, nærmere bestemt ved Datasentre i Irland, Finland, Nederland og Belgia. Se de ulike lokasjonene her.

Google Tag Manager er et verktøy vi bruker for å sette opp ulike former for sporing knyttet til Google Analytics og implementering av tredjeparts script på et nettsted for å måle trafikk. Det lagres ingen persondata i systemet. Epost adresse og øvrige personopplysninger kreves for å få tilgang til systemet.

Generelt om sikkerhet og personvern hos Google

 

Hotjar

Vi benytter også et verktøy som heter Hotjar, som lar oss se visuelt hvordan brukere på en nettside beveger seg og interagerer med siden. Dette gjør oss i stand til å bygge nettsidene på en måte som gjør de mest mulig brukervennlige, sikrer at de fungerer etter sin hensikt og formidler budskapet som de skal.

Hotjar registrerer besøkendes IP-adresse, for å kunne kartlegge returnerende besøk mot nye besøk. Data lagres hos Amazon Web Services i Irland, og behandles på en sikker måte iht. Hotjars retningslinjer for Personvern og Sikkerhet.

 

Andre opplysninger – aktiv aksept

I tilfeller der vi lagrer andre personopplysninger om deg vil vi alltid be om din aksept på forhånd. Eksempler her kan være preferanser knyttet til evt. nyhetsbrevabonnement – eller om du står frem som sannhetsvitne med dine erfaringer hos oss på våre nettsider. Du vil når som helst kunne be om å få slettet eller endret slike opplysninger vi har lagret om deg.

Når du bruker fedon.no, eller sender inn data til oss aksepterer du at opplysningene dine blir brukt i samsvar med disse retningslinjene. Du kan når som helst be om at personinformasjon om deg blir slettet fra våre systemer. Unntak er informasjon knyttet til kjøp/faktura og pasientforhold som vi er lovpålagt å oppbevare.

MENY