BioActive Folate & Vitamin B12

kr 279

BioActive Folat og Vitamin B12 for hjerte og hjerne:

 • Godt for hjertet
 • Støtter aldrende hjerne og fremmer nervecellevekst
 • Støtter et sunt immunsystem og nervesystem
 • Bidrar til produksjon av røde blodlegemer

Tomt på lager

Varenummer: 2036 Kategori:

Tilstrekkelige nivåer av Folat- og vitamin B12-nivåer er viktig, men ved  økende alder reduseres kroppens evne til å ta opp disse vitaminene.
Med et daglig tilskudd av BioActive Folate & Vitamin B12 støtter du normal hjerne- og kognitiv funksjon i den aldrende kroppen, hjertehelsen  samt produksjon av røde blodlegemer.

BioActive Folate & Vitamin B12 kapsler inneholder de biologisk aktive formene av folat (som 5-metyltetrahydrofolat) og vitamin B12 (som metylkobalamin).

5-metyltetrahydrofolat (5-MTHF) er den metabolisk aktive formen av folsyre. Det er den eneste formen for folat som brukes direkte av kroppen og ikke krever metabolsk konvertering eller aktivering. 5-MTHF er opptil syv ganger mer biotilgjengelig enn folsyre (1). 5-MTHF kan krysse blod-hjerne-barrieren, noe som gjør at 5-MTHF spesielt kan være til fordel for det nevrologiske systemet.

Metylkobalamin er den bioaktive formen av B12 som lett brukes i kroppen og sentralnervesystemet.

Hva Folat gjør for kroppen

Folat er medlem av B-kompleks-familien. Det finnes i overflod i grønne grønne grønnsaker. Folat deltar i en enzymatisk reaksjon som syntetiserer DNA som trengs for cellevekst og dannelse av nye celler, og det hjelper til med å omdanne vitamin B12 til en av dets bioaktive former.

Folat gir mange helsemessige fordeler, inkludert å bidra til å fremme sunn DNA-funksjon, opprettholde allerede normale homocystein-nivåer for hjertehelse, fremme sunnere hud og bidra til å opprettholde et sunt gastrointestinalt system og immunsystem. Det opprettholder også sunn endotelfunksjon og kan forbedre mildt hukommelsestap assosiert med aldring (2-6).

Optimale nivåer av Folat er nødvendige for sunn celledeling og proteinsyntese, og er spesielt viktige for å opprettholde en sunn tarmhelse. Kronisk bruk av medisiner som aspirin i terapeutiske doser og syrenøytraliserende midler kan forstyrre metabolismen av Folat.

Virkningen av vitamin B12

Vitamin B12 finnes i matvarer av animalsk opprinnelse, inkludert melkeprodukter og egg. Dermed er vegetarianere mer utsatt for en mangel på dette viktige næringsstoffet. Ved aldring avtar vanligvis opptaket av vitamin B12 fra kosten (7).

Vitamin B12 støtter hjernens helse og kognisjon, og bidrar til god hjertehelse ved å regenerere aminosyren Metionin som bidrar til å opprettholde sunne homocysteinnivåer. B12 bidrar også til å forbedre metylering og fremme nervecellevekst, hjernens helse, kognisjon og metabolisme. Og når det kombineres med Folat, hjelper det å opprettholde produksjonen av røde blodlegemer (erytropoies) til normale nivåer.

Dosering:
Ta en (1) kapsel daglig med eller uten mat, eller som anbefalt av helsepersonell.

Referanser:

 1. Am J Clin Nutr. 2006;84(1):156-61.
 2. Linus Pauling Institute. Folate. Accessed 6/11/2019. https://lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins/folate
 3. Subcell Biochem. 2012;56:181-97.
 4. Br J Cancer. 2009;100(2):233-9.
 5. Clin Immunol. 2009;133(3):287-94.
 6. Proc Natl Acad Sci U S A. 2013;110(23):9523-8.
 7. Linus Pauling Institute. Vitamin B12. Accessed 6/11/19. https://lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins/vitamin-B12

Life Extension

Dosering og bruk:

Ta en (1) kapsel daglig med eller uten mat, eller som anbefalt av helsepersonell.

Advarsler:

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke overskrid anbefalt dose.

Ikke kjøp hvis ytre tetning er ødelagt eller skadet.

Når du bruker kosttilskudd, ta kontakt med legen din dersom du er i behandling for en medisinsk tilstand eller hvis du er gravid eller ammer.

Ikke-GMO

Mengde per dose:

Folat (som L-5-metyltetrahydrofolat kalsiumsalt) 400 mcg
Vitamin B12 (som metylkobalamin) 300 mcg

Andre ingredienser: vegetabilsk cellulose (kapsel), mikrokrystallinsk cellulose, silika, vegetabilsk stearat.