Cytokiner er signaler som formidler immunsystemets ytelse og, når det er nødvendig, genererer betennelsesfaktorer. Cytokine Suppress® med EGCG hjelper til med å kontrollere nivåene av disse cytokinene for å fremme en sunn inflammatorisk respons.
Asiatisk kultur har anvendt mungbønne og grønn te som del i et helsefremmende kosthold i generasjoner. Og det viser seg at det er spennende fordeler fra disse ingrediensene, bl.a. at bidrar de med å regulere nivåene av proteinet B1 med høy mobilitet (HMGB1), hjelper til med å kontrollere nivåene av inflammatoriske cytokiner og fremmer en sunn inflammatorisk respons.
Cytokine Suppress® med epigallocatechin-3-gallate (EGCG) inneholder mungbønner og grønn te, som støtter kroppens immunsystemets antioksidantforsvarssystem (1-4). Effekten kommer fra flavonoider og andre molekyler som hovedsakelig finnes i skallet til mungbønnen og forbindelsen EGCG i grønn te, og bidrar til å fremme et sunt immunsystemrespons (5,6).
En sunn inflammatorisk respons er viktig for å opprettholde hele kroppens helse (7,8), og det er her Cytokine Suppress® med EGCG kommer inn.
Mungbønner og grønn te har lenge blitt brukt i tradisjonell asiatisk mat og medisin for å støtte immunsystemets antioksidantforsvar (1-4). Prekliniske studier har påvist at disse stoffene sammen bidrar til å opprettholde HMGB1-nivåene (9,10). Molekylet styrer signalene, kjent som cytokiner, som regulerer immunsystemets ytelse (11). I tillegg har ekstrakt av mungbønneskall vist seg å støtte kroppens naturlige antioksidantforsvar (12,13).
Dosering og bruk:
Ta en (1) kapsel daglig uten mat, eller som anbefalt av helsepersonell.
Referanser:
- J Am Coll Nutr. 2006;25(2):79-99.
- Crit Rev Food Sci Nutr. 2015;55(7):939-954.
- Front Immunol. 2019;10:145.
- Front Immunol. 2018;9:3160.
- Chem Cent J. 2014;8(1):4.
- Antiinflamm Antiallergy Agents Med Chem. 2016;15(2):74-90.
- Immunol Allergy Clin North Am. 2003;23(1):15-39.
- Immunol Allergy Clin North Am. 2003;23(1):83-102.
- Biochem Pharmacol. 2011;81(9):1152-1163.
- PLoS One. 2007;2(11):e1153.
- Mol Med. 2015;21 Suppl 1:S6-S12.
- PloS One. 2011;6(6):e21071-e21071.
- Food Chem. 2012;135(4):2942-2946.