Fedon GlukoFix

Tilbud!

kr 199 kr 149

Reduserer blodsukkerstigning etter inntak av stivelsesholdig mat!

Partiet med GlukoFix som vi tilbyr har best før dato 31.03.19, men produktet er like bra som ”nyprodusert” og vil være holdbar i lang tid etter best før dato. Grunnet norske regler er det ikke anledning til å sette lenger holdbarhet enn oppgitt av produsenten selv om produktet har lengre holdbarhet.

 

Kun 5 på lager

Varenummer: 2014 Kategori: Stikkord: , , ,

GlukoFix hjelper deg å holde stabilt blodsukker

Ved hjelp av GlukoFix kan du innimellom unne deg et måltid med brød, melbakst, poteter og andre rotgrønnsaker, ris, pasta, frokostblandinger, banan og annen høyglykemisk mat uten stor økning i blodsukkeret. GlukoFix består av en spesielt vannløselig og helt naturlig fiber (alfa-cyklodekstrin) som bidrar til 55 % lavere blodsukker-økning etter måltider som inneholder stivelse, og er bra for alle – også for personer med diabetes. 

Alfa-cyklodekstrin har godkjent EFS-helsepåstand, som sier følgende: Inntak av Alfa-cyklodekstrin som en del av et stivelsesholdig måltid, bidrar til lavere blodsukkerøkning etter måltidet.
GlukoFix er bra for alle, også for personer med diabetes. 


Slik bruker du Fedon GlukoFix

  • Inntas alene (som fibertilskudd rørt ut i væske), eller sammen med måltid som inneholder stivelse for å redusere blodsukkerstigning
  • Kan strøs over maten eller blandes i drikke eller mat
  • 1 pose GlukoFix (5 g) inntas sammen med opptil 50 g stivelse. Det tilsvarer omtrent 125 g brød, 330 g kokt potet eller 190 g kokt pasta eller ris
  • Med GlukoFix kommer du effektivt opp i anbefalt daglig fiberinntak


Oppskrifter der GlukoFix er brukt i matlagingen:


Hør Fedon forklare hvordan du kan bruke GlukoFix i denne videoen:

Et unikt produkt!

GlukoFix (alfa-cyklodextrin) har en hemmende effekt på amylase i bukspyttkjertelen, og kan også redusere gastrisk tømming.
I motsetning til «karboblokkere» bidrar GlukoFix med løselig fiber som er bra for tarmfloraen, blodkolesterol, forebygging av tykktarmskreft etc., i tillegg til å senke blodsukkeret etter måltider med stivelse.
Produktet er bra for alle, men spesielt for diabetikere.  Det er også en god måte å nå anbefalt fiberinntak, mens blodsukker, kolesterol, triglyserider og kroppsvekt påvirkes positivt.
Matvarer med lav glykemisk indeks (GI) er en viktig komponent i et sunt menneskelig kosthold, ikke bare for diabetikere, men også for helsebevisste mennesker som ønsker å kontrollere blodsukkernivået. Mat med lite GI tar lenger tid å fordøye og opprettholde blodsukkeret i en jevnere hastighet. Et balansert sunt lav-GI-diett kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og andre sykdommer relatert til blodsukkernivået, for eksempel kroniske betennelsestilstander. GlukoFix (alfa-cyklodextrin), en løselig fiber med et godkjent helsepåstand fra EU, er tilgjengelig og kan senke blodsukkeret, og dermed bidra til å enkelt gjøre karbohydratrike GI-matvarer til lave GI !!

Karbohydrater
Karbohydrater er generelt delt inn i to grupper: sukker (enkle karbohydrater) og stivelse (komplekse karbohydrater). De fleste forbinder karbohydrater med brød, frokostblandinger, ris og pasta, mens poteter, epler og gulrøtter, for eksempel, blir sett på hver for seg, som grønnsaker og frukt. Men grønnsaker og frukt inneholder også karbohydrater, i tillegg til vann, fiber (et ikke-fordøyelig karbohydrat), vitaminer og mineraler. Søt mat, som sukker, honning, kjeks og iskrem, er også karbohydrater.

Karbohydrater er ikke essensielle næringsstoffer i det menneskelige kostholdet på samme måte som proteiner og noen fettstoffer er (omega 3 og omega 6), siden kroppen kan produsere alle karbohydratene den trenger fra proteiner og fett. Imidlertid gir mange matvarer som inneholder karbohydrater også vitaminer, mineraler, fiber, proteiner og sunt fett som er avgjørende for god helse. I tillegg er karbohydratmat kroppens – og spesielt hjernens – foretrukne energikilde. Etter at de er fordøyd, havner mer eller mindre alle karbohydrater i blodet som glukose – derav blodsukker, eller blodsukker, som folk flest kaller det. Hjernen vår er helt avhengig av en stabil tilførsel av blodsukker, og den bruker omtrent 75 prosent av all glukosen som sirkulerer i blodet vårt. Dette forklarer hvorfor et lavt blodsukkernivå, kjent som hypoglykemi, fører til betydelig ubehag. På dette tidspunktet signaliserer hjernen at det er fare fremover. Det forteller oss å spise noe søtt eller stivelsesholdig, fordi dette er den raskeste måten å øke blodsukkeret på.

Sunne karbohydrater
Noen matvarer fører til en mild, lav økning i blodsukkeret. De inneholder relativt færre karbohydrater og mye fiber og vann i tillegg til protein og fett. Disse karbohydratholdige matvarene med lav glykemisk indeks (GI) omdannes sakte til blodsukker i kroppen, og de stimulerer ikke spesielt produksjonen av insulin. Dette resulterer i mindre fettlagring og andre uønskede konsekvenser av høyt blodsukker og insulinnivå.

Hva er den glykemiske indeksen?
Den glykemiske indeksen (GI) er en metode for rangering av matvarer i henhold til deres innvirkning på blodsukkeret. Det som bestemmer GI for en mat er hvor raskt og hvor mye karbohydratene kan fordøyes og absorberes. Jo raskere de fordøyes og absorberes av tynntarmen, jo raskere og høyere økning i blodsukkeret, og jo høyere GI. Ren glukose kan absorberes direkte i blodet, så det har en umiddelbar effekt på blodsukkeret. på en skala fra 0 til 100, har glukose en GI på 100. GI sammenligner mat basert på like karbohydratinnhold ikke like mye mat, 50g glukose er rent karbohydrat, mens GI for gulrøtter er basert på mengden gulrøtter som inneholder 50g karbohydrater.

Matvarer som ikke inneholder karbohydrater, har ikke direkte innflytelse på blodsukkeret, og følgelig er GI null. Dette er grunnen til at det ikke er noen GI-tall for matvarer som hovedsakelig består av protein, som egg, kylling, kjøtt og fisk. Det samme gjelder matvarer som hovedsakelig består av fett, som smør, margarin og oljer. De fleste ikke-stivelsesholdige grønnsaker har et veldig lavt karbohydratinnhold, vanligvis mindre enn 5 prosent, som er for lavt til å måle deres GI. Derfor vil du ikke finne GI for mange grønnsaker i GI-listene.

En matvares GI kan ikke forutsies; det må måles gjennom tester på mennesker. Testprosedyren er kostbar og krever åtte til ti personer i et testpanel per mat. Mellom seks og åtte hundre matvarer er testet internasjonalt.

Den glykemiske indeksen (GI) rangerer karbohydratmat i henhold til deres effekt på blodsukkeret, noe som er av stor betydning for hormonbalanse, metabolisme, kroppsvekt og helse. Karbohydrater som absorberes raskt og omdannes til blodsukker har høyt GI. Motsatt har karbohydrater som brytes ned og absorberes langsomt lavt GI og forårsaker en mindre uttalt, mer stabil økning i blodsukkeret. Det er disse ‘sakte’ karbohydratene, med lav GI, som skal danne grunnlaget for hvert måltid og snacks – alltid balansert med en passende mengde protein.

GI og insulin – den vitale ligningen
For å forstå hvordan å spise mat med lite glykemisk innhold kan hjelpe deg med å gå ned i vekt og bli sunnere, må du forstå sammenhengen mellom GI og hormonet insulin.

Hver gang du spiser mat som inneholder karbohydrater (som brød, poteter, ris, pasta, sukker og i mindre grad grønnsaker, frukt og pulser) vil blodsukkeret øke. Den glykemiske indeksen er en metode for rangering av matvarer i henhold til deres innvirkning på blodsukkeret – jo raskere og fullstendig et karbohydrat kan fordøyes og absorberes, desto høyere er det GI.

Når blodsukkernivået stiger, skiller bukspyttkjertelen ut insulin, som er ansvarlig for å lagre glukose fra blodet i cellene. Fordi blodsukkernivået i kroppen må holdes innenfor strenge grenser, jo høyere økning i blodsukkeret, jo mer frigjøres insulin for å takle det. En begrenset mengde glukose kan lagres i leveren og musklene (som glykogen) – resten blir lagret som fett. Så ganske enkelt, jo mer insulin du har i blodet, jo mer fett blir lagret.

Foruten å gjøre det nesten umulig å gå ned i vekt, kan for mye insulin også føre til langvarig skade på kroppen din. Jo oftere kroppen din opplever et høyt nivå av insulin, jo vanskeligere blir det for insulin å senke blodsukkeret. Bukspyttkjertelen prøver å kompensere for dette ved å skille ut mer insulin. Jo mer glykemisk mat du spiser, jo mer insulin produserer kroppen din, og som et resultat blir du snart fanget i en ond sirkel av hyperinsulinemi (høyere insulinproduksjon) og redusert insulinfølsomhet (insulinresistens). Når dette skjer, forblir insulinnivået høyt hele tiden, enten du har spist eller ikke. Imidlertid er det bare den blodsukkersenkende effekten av insulin som har forverret seg. Insulin fortsetter fortsatt å fremme fettlagring. Resultatet er at du vil gå opp i vekt og ha større risiko for å utvikle type II diabetes, høyt kolesterolnivå, høyt blodtrykk og kardiovaskulære lidelser, samt visse typer kreft.

Gunstige effekter av Glukofix på blodlipider og vekttap hos friske mennesker
I en to-måneders dobbeltblind, placebokontrollert crossover-klinisk studie utført av University of California i Davis, CA (UC Davis) * med 28 overvektige (BMI 25-30), men ikke overvektige forsøkspersoner, ble følgende observasjoner gjort: etter å ha tatt 6 g Glukofix (alfa cyklodextrin) per dag over en periode på to måneder, gikk testpersonene ned i vekt uten å endre dietten eller livsstilen. Blodparametrene totalt kolesterol og LDL-kolesterol (= blodlipider) reduserte begge i løpet av studien, sammen med insulinnivået, mens HDL-nivået forblir uendret.

Les undersøkelsen HER

Fedon er varemerket for en serie matvarer utviklet av  Dr. Fedon Lindberg.

Alle matvarene i Fedon-serien er nøye gjennomtenkt slik at de kan inngå som en del av  et sunt middelhavskosthold. De har færre karbohydrater (sukker og stivelse), mer protein og mer fiber og inneholder plantefett fra oliven, frø, nøtter og hele gryn.

Dr. Fedon Lindbergs arbeid bidrar til et bedre kosthold i Norge. Jo flere sunne produkter på markedet, jo større er muligheten til å bedre befolkningens helsetilstand. I en hektisk hverdag trenger mange raske løsninger og dagens tilbud av reell sunn ”ferdigmat” i handelen er dessverre fortsatt veldig begrenset.

Alfa-cyklodextrin

100 % kostfiber

Buckley JD, Thorp AA, Murphy KJ and Howe PR, 2006. Dose-dependent inhibition of the post-prandial glycaemic response to a standard carbohydrate meal following incorporation of alpha-cyclodextrin. Annals of Nutrition and Metabolism, 50, 108-114.

Comerford KB, Artiss JD, Jen KL and Karakas SE, 2011. The beneficial effects of alpha-cyclodextrin on blood lipids and weight loss in healthy humans. Obesity (Silver Spring), 19, 1200-1204.

Diamantis I and Bär A, 2002a. Effect of alpha-cyclodextrin on the glycemic index (GI) (II) of starch in human volunteers. Unpublished study protocol.

Diamantis I and Bär A, 2002b. Effect of alpha-cyclodextrin on the glycaemic index (GI) (II) of starch in healthy human volunteers. Unpublished study report.

EFSA Panel on Dietetic Products Nutrition and Allergies (NDA), 2010. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to alpha cyclodextrin and reduction of post prandial glycaemic responses (ID 856, 2926), maintenance or achievement of a normal body weight (ID 2925) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal, 8(2):1479, 13 pp.

Gentilcore D, Vanis L, Teng JC, Wishart JM, Buckley JD, Rayner CK, Horowitz M and Jones KL, 2011. The oligosaccharide alpha-cyclodextrin has modest effects to slow gastric emptying and modify the glycaemic response to sucrose in healthy older adults. British Journal of Nutrition, 106, 583-587.

Grunberger G, Jen KL and Artiss JD, 2007. The benefits of early intervention in obese diabetic patients with FBCx: a new dietary fibre. Diabetes/Metabolism Research and Reviews, 23, 56-62.

Koukiekolo R, Desseaux V, Moreau Y, Marchis-Mouren G and Santimone M, 2001. Mechanism of porcine pancreatic alpha-amylase. Inhibition of amylose and maltopentaose hydrolysis by alpha-, beta- and gamma-cyclodextrins. European Journal of Biochemistry, 268, 841-848.

Larson SB, Greenwood A, Cascio D, Day J and McPherson A, 1994. Refined molecular structure of pig pancreatic alpha-amylase at 2.1 A resolution. Journal of Molecular Biology, 235, 1560-1584.

Larson SB, Day JS and McPherson A, 2010. X-ray crystallographic analyses of pig pancreatic alpha-amylase with limit dextrin, oligosaccharide, and alpha-cyclodextrin. Biochemistry, 49, 3101-3115.

Li S, Shin HJ, Ding EL and van Dam RM, 2009. Adiponectin levels and risk of type 2 diabetes: a systematic review and meta-analysis. JAMA, 302, 179-188.

Oudjeriouat N, Moreau Y, Santimone M, Svensson B, Marchis-Mouren G and Desseaux V, 2003. On the mechanism of alpha-amylase. European Journal of Biochemistry, 270, 3871-3879.