Inneholder halvparten så mye karbohydrater og nesten dobbelt så mye protein som de fleste andre frokostblandinger.
En unik sammensetning som gir deg god og varig metthet, mer stabilt blodsukker og bedre fordøyelse. Du vil fort merke forskjellen!
Fedon Müsli trenger ikke bare nytes som en smakfull frokostblanding. Den kan også brukes som base i bakst. Her er noen oppskrifter:
Fedon er varemerket for en serie matvarer utviklet av Dr. Fedon Lindberg.
Alle matvarene i Fedon-serien er nøye gjennomtenkt slik at de kan inngå som en del av et sunt middelhavskosthold. De har færre karbohydrater (sukker og stivelse), mer protein og mer fiber og inneholder plantefett fra oliven, frø, nøtter og hele gryn.
Dr. Fedon Lindbergs arbeid bidrar til et bedre kosthold i Norge. Jo flere sunne produkter på markedet, jo større er muligheten til å bedre befolkningens helsetilstand. I en hektisk hverdag trenger mange raske løsninger og dagens tilbud av reell sunn ”ferdigmat” i handelen er dessverre fortsatt veldig begrenset.
Korn er frukt fra gressarter som dyrkes for å kunne benyttes som føde for mennesker og dyr. Menneskene har dyrket korn siden steinalderen og vi dyrker korn av forskjellige sorter over hele verden.
Kornet er bygget opp av karbohydrater, proteiner og fett. Utover det inneholder kornet også vitaminer og mineraler. Innholdet av de ulike næringsemnene varierer mellom de ulike kornartene, innen arten, mellom sortene og påvirkes av klima og jordsmonn.
Botanisk sett er korn en egen frukttype. En type nøttefrukt hvor frøskallet er vokst sammen med fruktveggen. Denne frukttypen kalles også skallfrukt. Frukttypen finnes kun innen gressfamilien.
Kornsorter og kornprodukter kalles gjerne Cerealier, som er latin og stammer fra korngudinnen Ceres.