Lepicol er et multifiber naturprodukt som med sin enkle sammensetning kan brukes som et daglig kosttilskudd for å hjelpe fordøyelsen til å fungere optimalt. Jevnlig bruk kan gi deg en bedre hverdag, og Lepicol hjelper for både hard og løs mage. Nå er det kommet en ny versjon som gir ytterligere støtte til fordøyelsen, Lepicol Plus+.
I Lepicol får du både pre- og probiotika og psylliumfiber + fordøyelsesenzymer og magesyretilskudd samlet i ett tilskudd!
Når skal du velge Lepicol Plus+ fremfor vanlig Lepicol?
Hvis du opplever fordøyelsesbesvær, stinnhet eller halsbrann etter måltider eller oppblåsthet, spesielt etter et større eller proteinrikt måltid, kan det være lurt å prøve Lepicol Plus+, og se om det har ytterligere effekt enn Lepicol .
Mens vanlig Lepicol er en kombinasjon av prebiotiske, vannløselige og ikke vannløselige fibre og gunstige probiotiske melkesyrebakterier og bifidobakterier, inneholder Lepicol plus+ i tillegg magesyretilskudd i form av Betain HCl, urteekstrakter som fremmer sunnere bevegelighet (motilitet) av spiserør, magesekk og tarm, samt fordøyelsesenzymer for optimal spalting og opptak av næringsstoffer (proteiner, fett og karbohydrat). Et optimalt sammensatt kosttilskudd som styrker hele fordøyelsesprosessen. Prøv gjerne Lepicol Plus+, og se om det har ytterligere effekt enn vanlig Lepicol .
Anbefalt daglig dose:
Voksne: 1-2 toppede teskjeer (5-10 g) blandet med et glass vann eller sukkerfri leskedrikk en til to ganger daglig.
Barn: 0,5-1 toppet teskje (2,5 – 5 g) blandet med et glass vann eller sukkerfri leskedrikk en til to ganger daglig.
Det er viktig å drikke mye væske når du tar Lepicol (helst 200-250 ml per toppet teskje).
Ny forskning, basert på en gjennomgang av mange studier på fiber i kosten, publisert av det kjente medisin tidsskriftet Lancet, viser at riktige typer fiber i kosten kan ha stor betydning for kampen mot flere av våre viktigste folkesykdommer.
Kostfiber er karbohydrater som ikke blir fordøyd i tynntarmen, såkalte ufordøyelige polysakkarider. Naturlige kostfibre finnes bare i matvarer fra planteriket. De som spiser mer kostfiber (belgfrukter, fullkorn, grønnsaker, frukt, nøtter) gryn har lavere forekomst av ikke-smittsomme sykdommer, sammenlignet med dem som spiser mindre kostfiber. Mengden kostfiber som skal til er 25g til 30g eller mer om dagen, ifølge den systematiske gjennomgang av forskning publisert i The Lancet, på bestilling fra WHO (Verdens Helseorganisasjon).
Resultatene tyder på en reduksjon på 15-30% i for tidlig død av alle årsaker og av hjerte- og karsykdom. Fiberrik mat kan redusere forekomst av hjerte- og karsykdom, hjerneslag, type 2 diabetes og tykktarmkreft med 16-24%. I tillegg er høyere fiberinntak knyttet til lavere kroppsvekt og kolesterol.
Gjennomsnittlig daglig inntak av kostfiber er omtrent 20 gram hos kvinner og 25 gram hos menn og bør øke til henholdsvis 25 og 35 gram per dag ifølge også de offisielle norske kostråd. Personer med diabetes anbefales endra høyere inntak på 40g som er meget vanskelig å oppnå bare gjennom kosten.
Referanse: