Ikke alle omega-6 fettsyrer er like gunstige
Arakidonsyre (AA) er for eksempel forløperen til inflammatoriske faktorer som prostaglandin E2 (PGE2), tromboxan A2 og leukotrien B4.
I kontrast spiller gamma-linolensyre (GLA) en gunstig rolle i sunn dannelse av prostaglandin (PGE1) og hemmer inflammatoriske faktorer, som begge bidrar til å dempe inflammasjon og fremmer både vaskulær- og helhetlig helse.
Omega-6 fettsyrer er godt representert i kostholdet vårt gjennom kjøtt og vegetabilske oljer. Men noen typer omega-6 kan bidra til produksjon av inflammatoriske forbindelser som prostaglandin E2 (PGE2), tromboxan A2 og leukotrien B4 (LTB4).
GLA og omega 6 fettsyrer
Gamma-linolensyre (GLA) fra borageolje bidrar derimot til å hemme inflammatoriske forbindelser og fremmer sunne nivåer av prostaglandin E1 (PGE1), som begge bidrar til god helse i hele kroppen.
Borage oljetilskudd er en utmerket måte å få GLA (5). GLA er forløperen til den biologisk aktive dihomo-gamma-linolensyren (DGLA), som kan gi gunstige helsemessige fordeler (4,6,7), og dette Mega GLA-tilskuddet gir 400 mg konsentrert GLA fra borageolje per kapsel.
Forsterket med sesam lignaner
I hver kapsel er det tilsatt 10 mg sesam lignanekstrakt, for å fremme sunne nivåer av gunstig DGLA. Sesam lignaner bidrar til å hindre at GLA omdannes til inflammatorisk arakidonsyre (8). Dette hemmer igjen dannelsen av andre inflammatoriske forbindelser som PGE2 og LTB4 (9).
Velg riktig GLA -supplement
Tallrike studier dokumenterer de viktige helseeffektene ved GLA. Tilsetningen av sesamlignaner gjør at kroppen bedre kan nyttiggjøre seg av GLA, og dermed øke effekten av tilskuddet.
Dosering og bruk:
Ta en (1) softgel en til to ganger daglig med mat, eller som anbefalt av en helsepersonell.
Referanser:
- Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids. 2018;132:41-48.
- J Nutr. 1998;128(9):1411-4.
- Curr Med Res Opin. 2008;24(2):559-67.
- Curr Pharm Biotechnol. 2006;7(6):531-4.
- Lipids. 1988;23(4):313-7.
- Prostaglandins. 1974;8(6):509-19.
- J Rheumatol. 1989;16(6):729-34.
- Lipids. 1991;26(7):512-6.
- Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 1998;58(3):185-91.