Ekstra høyt polyfenolinnhold: 2027 mg/kg
Premium kaldpresset økologisk extra virgin olivenolje, produsert fra oliven gjennom utelukkende skånsom mekanisk pressing.
PhenOLIV inneholder 8 ganger flere polyfenoler enn det som myndighetene (EU/EFSA/Mattilsynet) krever som minimum for å beskytte blodfettstoffer fra oksidasjon*.
Inntak av olivenolje polyfenoler bidrar til beskyttelse av blodfettstoffer fra oksidativ stress*.
*=EU/EFSA godkjent helsepåstand
Polyfenoler er mikronæringsstoffer som finnes i planter, og som har bemerkelsesverdige egenskaper og fordeler for menneskekroppen. PhenOLIV Organic inneholder svært høye nivåer av Oleocanthal, Oleacein, Ligstroside Aglycon & Squalene. I løpet av de siste årene har leverandøren, The Greek Olive Estate, forbedret sine produksjonsmetoder for å øke nivået og profilen til polyfenoler i olivenoljen. Høy-polyfenol olivenoljer stiller store krav til produksjonen, så vel som spesifikke høstemetoder og kverning. De jobber i samarbeid med analytikere, forskere og utfører utallige forsøk innen fabrikken for å nå det resultatet som PhenOLIV utgjør.
PhenOLIV har et av verdens høyeste innhold av polyfenoler.
Hjertehelse:
Olivenolje bidrar til å opprettholde gode nivåer av kolesterol ved å være en god kilde til HDL “godt” kolesterol. Polyfenolene begrenser oksidasjonen av «dårlig» kolesterol som forårsaker plakk.
Plakk begrenser- og kan i noen tilfeller blokkere blodstrømmen til hjertet vårt og forårsaker blant annet hjerteinfarkt.
Hjerne:
Polyfenoler begrenser oksidasjon av lipider og reduserer dannelsen av plakk som beveger seg gjennom blodsystemet vårt og forårsaker blokkeringer eller redusert blodstrøm i hjernen vår. Nyere studier viser også gode resultater med hensyn til nevrodegenrative lidelser
Fordøyelse:
Olivenoljens fettprofil gjør den til den eneste olje og fett som fordøyes fullstendig av kroppen, og har blitt brukt som et middel så langt tilbake som det antikke Hellas. Det hjelper i alle ledd i fordøyelsessystemet, fra å redusere refluks til å forbedre fordøyelsen i tykktarmen. Det hjelper til og med med dårlig ånde.
Oksidativt stress:
Polyfenoler er naturens antioksidant og bidrar til å beskytte blodlipider (fett) mot oksiderint. Dette er også grunnlaget for EUs godkjente helsekrav for polyfenoler av olivenolje. Oksidativt stress er knyttet til en rekke tilstander som høyt kolesterol, hjertesykdom, Alzheimers sykdom, kreft og mer.