Mitokondriene leverer energi til cellene i hele kroppen din. Men når du blir eldre, reduseres antallet funksjonelle mitokondrier (1,2).
PQQ (pyrrolokinolinkinon) kan aktivere gener som fremmer veksten av helt nye mitokondrier, som igjen bidrar til økt cellulær energi for hele kroppen din (3,4)
Mitokondrier er like fascinerende som de er viktige – de har sitt eget sett med DNA. Vekst av nye mitokondrier kalles «mitokondriell biogenese.» Mitokondriell biogenese er nøkkelen til å opprettholde en sunn cellulær energiproduksjon. PQQ støtter også mitokondriell biogenese og oppmuntrer til sunne cellulære energinivåer på tre forskjellige måter:
1. Mitokondrielt DNA og antioksidantbeskyttelse
Den enorme mengden cellulær energi som genereres i mitokondrier utsetter dem også for konstant fri radikal aktivitet. Heldigvis er PQQ en kraftig antioksidant som tilbyr god beskyttelse mot frie radikaler og samtidig gir maksimal støtte for produksjon av cellulær energi (5).
Mitokondrier har sitt eget DNA, som er forskjellig fra DNA’et i en celles kjerne. Dessverre er mitokondrielt DNA mer sårbart for mutasjoner enn kjernefysisk DNA. PQQs antioksidantstyrke og gunstige genuttrykksprofil bidrar til å støtte delikat mitokondrielt DNA mot oksidasjon.
2. Gunstig genuttrykk
PQQ aktiverer gener som fremmer dannelsen av nye mitokondrier (10). PQQ interagerer også fordelaktig med gener som er direkte involvert i mitokondriell helse. De samme genene støtter også en sunn sukker- og fettmetabolisme, ungdommelig cellulær spredning og mer ( 6,7,11)
3. Andre potensielle helsefordeler for hele kroppen
PQQ kan støtte god søvnkvalitet, hjertehelse og kognitiv funksjon, i seg selv og i kombinasjon med CoQ10 (8-13). Tar du PQQ i kombinasjon med CoQ10, bidrar dette i tillegg til å fremme din hukommelse, oppmerksomhet og kognisjon.
Dosering og bruk:
Ta en (1) kapsel daglig, eller som anbefalt av helsepersonell.
Referanser:
- Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Molecular Basis of Disease. 1995;1271(1):165-170.
- Diabetologia. 2008;51(8):1440-1443.
- J Biol Chem. 2010;285(1):142-52.
- Biochemistry. 2017;56(50):6615-6625.
- The Journal of nutritional biochemistry. 2013;24(12):2076-2084.
- Journal of Biological Chemistry. 2009:jbc. M109. 030130.
- PloS one. 2011;6(7):e21779.
- Functional foods in health and disease. 2012;2(8):307-324.
- Biochem Biophys Res Commun. 2007;363(2):257-62.
- Adv Exp Med Biol. 2016;876:319-25.
- Adv Exp Med Biol. 2016;923:215-22.
- Heliyon. 2017;3(4):e00279.
- J Clin Biochem Nutr. 2008;42:29-34.