Psyllium Husks (Malt loppefrøskall), 300 g – 6 pk

Tilbud!

kr 834 kr 780

Kosttilskudd med høyt fiberinnhold som støtter fordøyelsen. Også velegnet i bakverk for å oppnå et smidig resultat!

Tomt på lager

Varenummer: 2003 Kategorier: ,

Kosttilskudd med høyt fiberinnhold. Er også velegnet for å blande i bakverk for å oppnå smidigere resultat, og kan også strøs på frokostblanding (pass da på å få nok væske).

Loppefrø (psyllium) er svært fiberrike frø som støtter fordøyelsen på en fantastisk måte. Frøene inneholder rikelig med slimceller på utsiden av skallet som gjør at de vil svelle til 5 ganger sin størrelse i vann. De øker altså tarmvolumet og stimulerer dermed tarmen. Fordi psyllium binder væske motvirkes uttørring av avføringen. Tarminnholdet får en geleaktig og myk konsistens, som sørger for en langsom fordøyelse. Psyllium Husks har først og fremst den store fordelen at den er rik på vannoppløselig fiber. Det betyr at den kan binde masse væske, noe som bidrar til å virke samlende på løs avføring og til å myke opp hard avføring. Når skallene er i magesekken, fortsetter de å suge til seg væske og svulmer opp til en geleaktig masse. Bonusen er at du føler deg mett lengre.

Ta Psyllium Husks 30 min. før et måltid.

Viktig! Drikk minst 200-250 ml veske pr. toppet teskje Psyllium Husk.

Voksne: Ta 1-2 toppede teskjeer (5-10 g) blandet med et glass vann eller sukkerfri leskedrikk en til to ganger daglig og drikk umiddelbart, etterfulgt av ytterlige 1 glass vann.

Barn: Ta 0,5-1 toppet teskje (2,5-5g) blandet med et glass vann eller sukkerfri leskedrikk en til to ganger daglig og drikk umiddelbart, etterfulgt av ytterlige 1 glass vann. Rådfør med lege før loppefrøskall gis til barn under 11 år.

 

Ny forskning, basert på en gjennomgang av mange studier på fiber i kosten, publisert av det kjente medisin tidsskriftet Lancet, viser at riktige typer fiber i kosten kan ha stor betydning for kampen mot flere av våre viktigste folkesykdommer.

Kostfiber er karbohydrater som ikke blir fordøyd i tynntarmen, såkalte ufordøyelige polysakkarider. Naturlige kostfibre finnes bare i matvarer fra planteriket. De som spiser mer kostfiber (belgfrukter, fullkorn, grønnsaker, frukt, nøtter) gryn har lavere forekomst av ikke-smittsomme sykdommer, sammenlignet med dem som spiser mindre kostfiber. Mengden kostfiber som skal til er 25g til 30g eller mer om dagen, ifølge den systematiske gjennomgang av forskning publisert i The Lancet, på bestilling fra WHO (Verdens Helseorganisasjon).

Resultatene tyder på en reduksjon på 15-30% i for tidlig død av alle årsaker og av hjerte- og karsykdom. Fiberrik mat kan redusere forekomst av hjerte- og karsykdom, hjerneslag, type 2 diabetes og tykktarmkreft med 16-24%. I tillegg er høyere fiberinntak knyttet til lavere kroppsvekt og kolesterol.

Gjennomsnittlig daglig inntak av kostfiber er omtrent 20 gram hos kvinner og 25 gram hos menn og bør øke til henholdsvis 25 og 35 gram per dag ifølge også de offisielle norske kostråd. Personer med diabetes anbefales endra høyere inntak på 40g som er meget vanskelig å oppnå bare gjennom kosten.

www.nutraingredients.com/Article/2019/01/09/Review-reiterates-fibre-s-prebiotic-benefits-in-warding-off-stroke-and-diabetes?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=10-Jan-2019&c=yLmhRHuzFRuqNSGWxqCTWA%3D%3D&p2=

Probiotics International Ltd (Protexin) produserer høykvalitetsprodukter til dyr og mennesker, basert på nyskapende forskning. Deres produkter selges i over 60 land over hele verden.

Lepicol, Psyllium Husk og alt annet som Protexin produserer er utviklet iht. deres filosofi – vitenskap og natur i balanse.

I praksis betyr dette at den naturlige helsefremmende og probiotiske kosttilskuddene de produserer er gjenstand for løpende forskning og utvikling rundt effekt og produktsikkerhet. de samarbeider tett med ledende universiteter, sykehus og forskningssentre rundt om i verden om en rekke pågående forskningsprogrammer, og er alltid ute etter å forbedre sine produkter – dog aldri på bekostning av deres naturlige opprinnelse.

Protexin har et topp moderne produksjonsanlegg i Somerset, UK, hvor alle produktene deres produseres. Det gir full kontroll over hele prosessen, som sikrer at alle produktene imøtekommer de høyeste kvalitetsstandarder som stilles rundt produksjon og kvalitetskontroll av farmasøytiske produkter.

Protexin ble i 2011 tildelt Dronningens «Award for Enterprise for international trade».

Malte hele Loppefrøskall (Psyllium Husks Plantago ovata forsk)