Vektbalanse midt i livet

kr 5.990

Ta tak i kosthold og livsstil sammen med Fedon og hans team!

Bli med på et 8 ukers kost- og livsstilskurs på nett – Vektbalanse midt i livet.

Kursstart 24/1-22, men det er fremdeles mulig å melde seg på!

Varenummer: 6011 Kategori:

Et livsstilskurs for deg som er midt i livet!

Har du merket at kiloene har sneket seg på de siste årene, kanskje etter fylte 40 eller 50? Kanskje under eller etter overgangsalderen? Eller har du i lengre tid hatt en del kilo ekstra, og prøvd det meste uten at resultatet varer? Er du lei av å stadig forsøke nye «slankemetoder» uten å lykkes?
Kanskje tenker du at dette med kalorier umulig kan være hele bildet? At å spise mindre og trene mer slettes ikke kan fungere for alle? At hormoner i ubalanse kan ha stor betydning? Da har vi én ting å si deg: Du har helt rett!

Vårt viktigste budskap til deg, er ett som ofte blir ignorert:

Overvekt handler ikke om selvkontroll og disiplin. Overvekt er en konsekvens av en kropp i ubalanse. Hos kvinner skjer det voldsomme hormonendringer midt i livet som kan forklare mye av ubalansen.

Og: Det er umulig å legge et puslespill uten å ha alle brikkene.

Overvekt er en konsekvens av en kropp i ubalanse

 1. Visste du at hormoner er en av de faktorene som påvirker vektbalanse? Dette er særlig viktig for kvinner i midten av livet og i årene som følger overgangsalderen
 2. Når hørte du sist at tarmhelse var viktig for vekt? Dersom tarmen ikke spiller på lag med deg, kan det faktisk gjøre vektreduksjon utfordrende
 3. Og for opptil 30% av alle som sliter med vekt, ligger det emosjonelle årsaker i bunn og blokkerer fremgang.
 4. Visste du at selv en time for lite søvn over tid kan bidra til både overvekt og uhelse?

Dette er fire eksempler, og det finnes flere.  Derfor bør ikke fokuset først og fremst være overvekten, men å finne årsaken til overvekten. Din kropp er unik i så måte. Det betyr at det ikke finnes en «one size fits all». Det betyr at det som fungerer for naboen ikke nødvendigvis fungerer for deg.

Det er dette vi har som utgangspunkt på dette kurset. Vi hjelper deg til å knekke vektkoden din en gang for alle.

 • Uten å sulte deg
 • Uten å tilbringe timevis på treningssentre hver uke
 • Uten å spise kjip, smakløs mat
 • Uten sære og ensformige diettmenyer
 • Uten å frarøve kroppen din viktige kalorier den trenger til å holde seg frisk
 • Men derimot å samtidig ta noen viktige skritt mot mer energi, bedre fordøyelse, søvn og psyke!

Det du derimot får er:

 • Lære hvilke faktorer som påvirker vektbalanse, men som ingen har fortalt deg
 • Aha-opplevelser omkring kalori-mytene vi har levd med i årevis
 • Verktøy for å kartlegge kroppen din bedre, for å finne «hvor skoen trykker»
 • Mulighet for å velge den kostholdsretningen og metoden som er mest gunstig for deg, og som gir resultater
 • Kunnskap om grunnmuren: råvarebasert og næringstett kosthold
 • Motivasjon til å beholde gode vaner livet ut
 • Mulighet for personlig kostveiledning til redusert pris
 • Informasjon omkring eventuell utredning og prøvetaking for å finne de rette nøklene

Kurset består av 6 moduler, der du kan følge innholdet i eget tempo

Modulene består av:

 • Foredrag om ulike tema som påvirker vektbalanse
 • Masse deilig matinspirasjon fra Fedons kjøkken
 • Livesendinger – ekspertene svarer på dine spørsmål
 • Kurshefte med all info samlet
 • Fristende ukemenyer som gjør kostholdsendringer enklere i starten
 • Oppskrifter du kan følge til punkt og prikke

 

Modul 1 – Kosthold og ernæring
Her gir vi deg oppdatert kunnskap omkring hvordan gode kostholdsvalg kan hjelpe deg til en sunn vekt. Du velger mellom fire kostholdsretninger som vi har lang erfaring med og som vi vet gir gode resultater. Disse kan i tillegg kombineres om ønskelig med perdiodisk faste (5:2) og/eller tidsavgrenset spising (16:8). Det vil også være mulig, om ønskelig, å anvende fedmemedikament som ekstra hjelp i starten, forutsatt at det finnes indikasjon og ikke kontraindikasjon (krever en kort legekonsultasjon, som ikke er inkludert i kursprisen).

Modul 2 – Hormoner og vekt
Vår individuelle biokjemi spiller også en stor rolle, og særlig for kvinner midt i livet kan dette være en viktig faktor. For mange kan nøklene til vektbalanse ligge nettopp her. Hormoner i balanse gjør både vektreduksjon og varig vektbalanse langt enklere, for ikke å snakke om at det gjør overgangsalderen langt mindre utfordrende.

Modul 3 – Stress og emosjonell helse
Stress i sine mange former, påvirker både helse og vekt i aller høyeste grad. Vi ønsker å bevisstgjøre deg hvordan stress påvirker kroppen, og samtidig gi deg våre beste tips til hvordan du kan finne stressreduserende teknikker som funker for nettopp deg.

Modul 4 – Tarmhelse og fordøyelse
Ny forskning peker i retning av at tarmen må trives for at trivselsvekta skal komme på plass. Vi gir deg en enkel, men viktig innføring i tarmhelse og tarmens mikrober, og hvordan vi kan ivareta dette på en god måte i hverdagen.

Modul 5 – Søvn
Søvn. Så viktig. Så oversett. God søvnkvalitet er alfa og omega for hormonbalanse og kroppens generelle ve og vel – dermed også for vekten. Det er på natten kroppen i stor grad avgifter og restituerer seg, derfor er det så viktig at vi sover godt! Vi har inkludert de aller beste søvntipsene våre i kurset, og hjelper deg finne viktige nøkler dersom du sliter med å finne den gode søvnen.

Modul 6 – Fysisk aktivitet
Å bevege kroppen er viktig for helse og vekt, men ikke nødvendigvis på den måten du kanskje tror. Det handler mindre om å forbrenne kalorier, og mer om å sørge for sirkulasjon og en positiv påvirkning på metabolisme, hormoner og biokjemi. Heldigvis behøver du ikke svette deg gjennomvåt på treningssenter fire ganger i uka for å oppnå en sunn og varig vektbalanse. Vi viser deg de smarteste triksene!

 

Er dette riktig kurs for meg?

Vi har laget dette kurset spesielt for deg som:

 • Er kvinne i alder 40 år og oppover
 • Ønsker en bedret vektbalanse/varig vektreduksjon
 • Har innsett at det ikke finnes noen mirakeldiett
 • Har erfart at kalorier inn/ut ikke er hele løsningen
 • Er motivert for å lære mer om vektbalanse og årsakene til overvekt
 • Vil bli bedre kjent med egen kropp og ta behovene dine på alvor
 • Ønsker å ta grep for bedre vektbalanse og en friskere hverdag en gang for alle

Kurset passer ikke for deg som:

 • Er ute etter en quick fix
 • Mangler motivasjon, og som ikke ønsker å jobbe med det grunnleggende
 • Ikke har tid og intensjon om å gå «all in»

 

Ofte stilte spørsmål

 • Hvor mye tid må jeg bruke på kurset?
  Kurset går over 8 uker og hver uke inneholder ca 1-2 timer med foredrag. Den første uken må du beregne ekstra tid til å fylle ut kartleggingsskjema, sette deg inn i de ulike vektreduksjonsmetodene – og hvilken du skal velge.
  Du vil også få tilgang på skriftlig materiale i form at kurshefte og «handouts» som du må sette av tid til å lese gjennom utover i kurset. Tidsbruk er individuelt, men en pekepinn kan være 3-4 timer per uke.
 • Er det et lavkarbo-kurs?
  Du har muligheten til å velge din kostholdsretning – velg mellom våre tre ulike metoder som vi vet gir de aller fleste gode resultater: Lavglykemisk kosthold, ketogent kosthold og Eurodiet. Du vil få grundig innføring i alle tre metodene i kurset.  Alle retningene baserer seg på et bevisst forhold til inntak av karbohydrater, da dette er en effektiv strategi for de aller fleste, da dagens standard kosthold ofte har en stor andel karbohydrater. Hvor mye karbohydrater varierer mellom de ulike, da erfaring tilsier at behovet varierer fra person til person. Uansett er målet at ingen skal måtte veie eller telle for å spise et måltid, på sikt. Vi har stort fokus på råvarebasert kosthold og at mat skal være noe positivt.
 • Teller vi kalorier på kurset?
  Du har muligheten til å velge din kostholdsretning – velg mellom våre tre ulike metoder som vi vet gir de aller fleste gode resultater: Lavglykemisk kosthold, ketogent kosthold og Eurodiet.  Du vil få grundig innføring i alle tre metodene i kurset.   Uansett er målet at ingen skal måtte veie eller telle for å spise et måltid, på sikt. Vi har stort fokus på råvarebasert kosthold og at mat skal være noe positivt.
 • Innebærer kostholdet spesielle produkter eller helsekost?
  Vi fokuserer først og fremst på bruk av vanlige matvarer, på råvarer av god kvalitet og med høyt innhold av næring som kroppen trenger.  Matvarene får du kjøpt i vanlige matbutikker. Eurodiet er imidlertid en produktbasert vektreduksjonsmetode, der man i en periode erstatter vanlig mat med spesialprodukter. Velger man denne metode krever det oppfølging av kostveileder og innkjøp av produktene.
 • Får jeg individuell oppfølging?
  Kurset er et felles kurs som foregår i en lukket Facebook-gruppe. Der deles nyttig og viktig kunnskap omkring de ulike faktorene som kan påvirke vektbalanse som er nyttig relevant for alle. Dersom du ønsker- eller ha behov for persontilpasset oppfølging, vil det innledningsvis bli tilbudt en 30 minutters prat med klinisk ernæringsfysiolog til meget redusert pris, kr 450,-. Hun vil bidra til å hjelpe deg å kartlegge dine viktigste utfordringer og hjelpe deg finne riktig metode for deg. Konsultasjoner eller oppfølgingspakker ut over dette kan kjøpes til ordinær pris. Vi tilbyr også timer hos lege om det er ønskelig.
 • Jeg har en medisinsk diagnose, kan jeg ta kurset?
  Dette kost- og livsstilskurset skal være utelukkende positivt for din helse.  Nesten uten unntak opplever de fleste at optimalisering av kostholdet bidrar bedre helse på generell basis, til tross for underliggende diagnoser. Er du i tvil i fht. din situasjon kan du sende oss en epost, så hjelper vi deg i vurderingen
 • Kan jeg dele opp betalingen?
  Ja, det kan du. Kursbeløpet kan deles rentefritt opp i inntil 12 måneder. Dette velger du helt til slutt når du skal velge betalingsmetode; kortbetaling, faktura eller delbetaling. Se mer detaljert informasjon under fanen «Delbetaling».

 

Disclaimer:
Informasjonen du tilegner deg i dette kurset og på nettstedet vårt er kun for pedagogiske formål, og erstatter ikke profesjonell medisinsk rådgivning. Fedon Helse anbefaler deg å konsultere en lege eller helsepersonell, hvis du søker medisinsk råd, utredning eller behandling.
Fedon Helse er ikke ansvarlig for risikoer eller problemer forbundet med å bruke eller handle på informasjonen på nettstedet vårt.

Gjennom Bamboras betalingsløsning tilbyr vi rentefri delbetaling på inntil 12 måneder:

Kjøpssum er kr 5.990,-

 • 3 mnd – kr 2.035,67/mnd inkl. fakturagebyr på kr 39,-
 • 6 mnd – kr 1.037,33/mnd inkl. fakturagebyr på kr 39,-
 • 12 mnd – kr  538,17/mnd inkl. fakturagebyr på kr 39,-

Et engangs etableringsbeløp på kr 295,- kommer i tillegg.
Rentefri delbetaling gjelder for kjøp på inntil kr 10.000,-

Legg kurset i handlekurven, og følg stegene videre med registrering av navn og adresse som vanlig. Huk av nederst på siden for at du har lest og forstått betingelsene, og klikk på «send ordre». Nå skal du velge betalingsmåte, og her kan du velge kort, vipps, faktura eller delbetaling.
Velger du delbetaling vil Bambora gjøre en rask kredittsjekk før de godkjenner din ordre.

Betingelser:

Dette kurset gjennomføres i en lukket Facebook-gruppe, og det er derfor en forutsetning at kunden har en Facebook-konto for å kunne gjennomføre kurset.

 

Angrerett:

Det er to ukers angrerett på kurset. Dvs. at kunden kan heve kjøpet i løpet av to uker fra kjøpsdato. Heves kjøpet innen kurset starter gis det full refusjon for kjøpesummen.
Etter to uker gis ingen refusjon, men man kan om ønskelig tilbys å delta på neste kurs.

Hever kunden kjøpet etter kursstart forbeholder Fedon Helse seg retten til å ta betalt for materiell som det er gitt tilgang til:

 • Heves kjøpet i kursets første uke, trekkes kr 1.000,- fra refundert kjøpesum
 • Heves kjøpet i kursets første uke, trekkes kr 2.000,- fra refundert kjøpesum