Fedon.no - logo

Blomkål og brokkolisalat med parmesandressing

30 min
Lett

KATEGORI: Middag, Tilbehør, Lavglykemisk, Ned i vekt, Uten gluten, Uten egg, Uten nøtter

Perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk! Serveres lun.

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 1 hel - blomkål
  • 1 hel - brokkoli
  • 50 g bacon
  • Dressing - -
  • 1/2 dl olivenolje, ekstra jomfru
  • 50 g Parmesan ost, revet
  • 1/2 ts kokossukker
  • 1 halv ts timian, tørket

Slik gjør du:

  • 1Kok opp vann og forvell brokkoli og blomkål i ca. 2 minutter, ta gjerne med stilkene på brokkolien, den smaker minst like godt som bukettene. Hell grønnsakene over i et dørslag og skyll med kaldt vann.
  • 2Rist baconet i en panne til bitene blir sprø og slipper fettet. Legg strimlene over på en tallerken som er dekket med tørkepapir, slik at overflødig fett blir tatt bort. Avkjøl.
  • 3Ha alle ingredienser til dressing over i en høy smal bolle (stavmikserbollen) og bland dressingen godt. Smak til med salt og pepper.
  • 4Legg blomkål og brokkoli over i en egnet serveringsbolle, hell over dressing og strø på baconstrimlene. Server resten av dressingen ved siden av.
  • 5Salaten kan også serveres lun. Lag da dressingen først og hell den over de varme grønnsakene og dryss varme baconstrimler over.