Fedon.no - logo

«Blomkålris» med bladpersille og lime

25 min
Lett

KATEGORI: Middag, Smårett, Vegetar, Tilbehør, Salater, Uten nøtter, Uten egg, Fiberrik, Lavglykemisk, Uten gluten

Ønsker du å redusere inntaket av raske karbohydrater? Prøv blomkålris som tilbehør til middagen. Blomkålris smaker fortreffelig og kan fint erstatte både ris og poteter i et måltid. Oppskriften under er enkel, mild og grunnleggende. Om ønskelig kan du tilsette smak fra flere grønnsaker, eller velge andre urter. Gode valg kan være hakket koriander, hakket spinat, finhakket løk, raspet gulrot, raspet ingefær eller finhakket paprika i alle farger.

Blomkålris er lavglykemisk, sunt og kjempegodt!

God middag!

6-8 porsjonert

Dette trenger du:

  • 1 ss smør, klarnet
  • eller vanlig smør - -
  • 1 ss olivenolje
  • 2 små eller 1 stort - blomkålhode
  • 3 fedd hvitløk, raspet
  • Saften fra en halv lime
  • 1 bunt bladpersille, hakket
  • Salt og pepper - -

Ingredienser fra vår nettbutikk

Slik gjør du:

  • 1Del opp rå blomkål i grove biter og kjør til fin "blomkålris" i kjøkkenmaskin.
  • 2Varm opp klaret smør eller smør i en stor og dyp panne. Tilsett blomkålris og raspet hvitløk og rør jevnlig. La det surre i minimum 5-10 min, eller til ønsket konsistens.
  • 3Ha blandingen over i en stor serveringsbolle og bland inn limejuice og hakket persille.
  • 4Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.

Oppskriften er laget av ernæringsfysiolog Anna Ingwardo ved Dr Lindbergs klinikk