Fedon.no - logo

Braisert fenikkel- og bulgursalat

40 min
Lett

KATEGORI: Smårett, Middag, Lunsj, Tilbehør, Vegetar, Salater, Uten nøtter, Uten egg, Fiberrik, Lavglykemisk

Dette er en enkel og sunn vegetarisk rett som passer perfekt som tilbehør til fisk, kylling eller kjøtt. Uten feta har du en vegansk rett om du ønsker det. Ved å braisere fenikkel på denne måten fremheves smaken av sødme og smak av anis tones ned. Ønsker du en lettere salat, kan du droppe bulgur og servere fenikkel med en blanding av grønne salatblader, sorte oliven og flere andre fargerike grønnsaker.

God fornøyelse!

2-3 porsjoner

Dette trenger du:

  • 3-4 ss olivenolje, kaldpresset
  • 1 stk fenikkel
  • 150 g bulgur
  • 3 dl vann
  • eller grønnsakskraft/grønnsaksbuljong - -
  • 4 ss bladpersille, hakket
  • 3 ss mynte, hakket
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • Saft fra 1 økologisk - sitron
  • pluss raspet - sitronskall(sest)
  • 1 halv - paprika, gul
  • 50 g fetaost
  • - havsalt, kvernet
  • - pepper, nykvernet

Slik gjør du:

  • 1Varm opp 2-3 ss olivenolje til lav/middles varme i en stor panne. Legg strimlet fenikkel i pannen og la det surre i ca 20-30 min til den er myk og lett karamelisert, rør regelmessig.
  • 2Sett pannen til side og la det avkjøles.
  • 3Legg bulgur i en stor bolle. Hell over kokende vann eller grønnsakskraft så det dekker helt og la det stå i minst 20 min.
  • 4Ha fenikkel, urter, paprika, sitonsaft/sest, 1 ss olivenolje, salt og pepper i bollen med bulgur og bland godt.
  • 5Smuldre over feta og server.

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo ved Dr Lindbergs klinikk