Ingredienser

2 ss olivenolje, kaldpresset
1 stk løk
175 g oliven, sorte
¼ ts chilipulver
1 boks tomat, hermetisk
4 (à ca. 175 g) fileter breiflabb
1 ss tomatpure
½ ts oregano, tørket
- salt, natriumredusert
- pepper, nykvernet
- kruspersille
- sitronbåter

Breiflabb med svarte oliven og tomat

30 min Lett

Breiflabb er en av mine absolutte fiskefavoritter med sin hummerlignende konsistens. Svarte oliven og tomater får fram smaken av Middelhavet og bidrar med hjertesunt omega-9-fett og antioksidanter.

Per porsjon: GB 1,4; protein 34,1 g; karbohydrat 5,6; fett 14,3 g (hvorav 1,9 g mettet); fiber 3,6 g

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 oC.

  2. Varm 1 ss olje i en stekepanne som tåler oppvarming i stekeovn. Tilsett løk og chilipulver (om ønskelig) og sautér noen minutter under stadig omrøring.

  3. Ha i tomater, tomatpuré, oregano, salt og pepper. Kok opp og ha i oliven.

  4. Legg fisken i sausen med skinnsiden ned og hell over resten av oljen. Sett pannen uten lokk i ovnen og la stå 15 minutter.

  5. Dryss over persille og server med sitronbåter som klemmes ut over fisken.