Ingredienser
200 g fetaost
100 g ricotta
1 stk vårløk, skivet
2 stk paprika, grønn
1 stk gulrot
6 ss olivenolje, økologisk
2 klype havsalt
½ ts karve
½ ts kajennepepper
1 ss oregano, tørket
1 ss gressløk, fersk
- linsekjeks
Dipp med grønn paprika og fetaost
Tradisjonelt brukes den greske geitosten Xinomizithra som minner om fetaost i denne retten, men fetaost funker like bra. Denne dippen er full av smak, og med et tydelig preg av Middelhavet. Nydelig som en del av et bord med mesé/småretter.
4 porsjoner
Slik gjør du:
-
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
-
Sett bollen tildekket i kjøleskap i min 1 time, slik at alle smaker fremheves og blandes.
-
Ha så dippen over i en serveringsbolle og pynt med litt frisk gressløk eller persille.
-
Smaker nydelig sammen med linsekjeks!