Ingredienser

Ca. 90 g Fedon Müsli
4 dl Kefir, naturell
eller Biola eller Kulturmelk naturell - -
1 dl frukt og bær, tørket
f.eks blåbær, tranebær, fiken, aprikos, bringebær eller jordbær - -
2 dl friske frukter, i biter
f.eks. epler, appelsiner, klementiner, druer, banan eller bær - -
1 dl solsikkekjerner
eller sesamfrø, chiafrø, hampefrø, gresskarkjerner hasselnøtter, mandler, valnøtter, pistasj, cashewnøtter - -
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
2 ts Erytritol, Sukrin
1 ss Fibersirup Gold
1 halv ts kanel

Fedons Bircher Müsli

15 min Lett

Prinsippet med den tradisjonelle Bircher müsli er at store havregryn legges i bløt i enten eplejuice eller melk natten over. Dagen etter tynnes müslien ut med yoghurt naturell, og tilsettes raspet eple og frukt (fersk eller tørket) alt ettersom hva man liker eller har liggende. Nøtter og/eller frø kan strøs over om man ønsker, samt litt honning eller lønnesirup hvis man vil ha det litt søtere. Det er bare fantasien som egentlig setter grenser, eller det man har i skuffene – alt av frukt eller bær, kjerner og korn, nøtter og frø kan tilsettes müslien.

Prøv Fedons Bircher Müsli! Du blir garantert hekta!

4 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Kvelden i forveien settes Fedon Müsli og Kefir sammen med resten av ingrediensene kaldt over natten. Juster eventuelt konsistensen med litt vann. Dette kan du også trenge å gjøre før du spiser, fordi ingrediensene sveller en del.

  2. Frokosten er klar når du står opp!
    God fornøyelse!