Ingredienser

BUNN: - -
5 stk eggehvite
200 g mandler
150 g Erytritol, Sukrin
FYLL: - -
5 stk eggeplommer
1 dl fløte
80 g Erytritol, Sukrin
70 g smør, usaltet
30 g olivenolje, ekstra jomfru
½ stk vaniljestang

Fedons himmelske suksessterte

100 min Middels

Hvem sier at det ikke er plass til en god kake i et sunt og balansert kosthold? Det viktigste når man skal spise en kake er at det både smaker superbra og samtidig anvender sunne og høykvalitetsingredienser. Vi vil nemlig ha et LJHQ kosthold (Low Junk, High Quality)!

Dette er en en sunn variasjon av den ellers veldig kjente suksessterte. Denne oppskriften gir stabilt blodsukker, inneholder ikke sukker eller mel og er laget med sunt fett. Resultatet ble fantastisk og det er bare å brette opp ermene til helgen og prøve deg fram!

OBS! Pass på at du bruker en olivenolje som er mild på smak. Alternativt kan du bruke en kaldpresset rapsolje.

Slik gjør du:

  1. BUNN:

    Visp eggehviter til hvitt skum, tilsett søtning litt etter litt og visp til du har en god og tykk marengs.

    Vend inn malte mandler.

    Ha røren i en rund kakeform 20 cm i diameter. Det er best om du anvender bakepapir og kler bunnen av formen, så kan du snu kaken opp ned i et fat når den er ferdigstekt og avkjølt.

    Stek midt i ovnen på 180 grader 25-30 minutter. Avkjøl.

  2. FYLL:

    Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Bland frø og den halve stangen med resten av ingrediensene utenom smøret og varm opp på svak-medium varme.

    Det er viktig at du rører godt hele tiden – også i sidene på gryta. Hold på til det tykner til en tykk krem (du skal kunne lage en stripe der du ser bunnen). NB! Det skal ikke koke, ellers får du omelett i stedet for krem!
    Avkjøl til romtemperatur.

    Visp blandingen med en kjøkkenmaskin eller håndmikser etter at den har nådd romtemperatur. Visp også det romtempererte smør og tilsett olivenolje og visp videre til det blir luftig. Vend så smør/olje inn i eggekremen.

    Bre gulkremen over avkjølte mandelbunn og oppbevar i kjøleskap. Serveres best romtemperert.

    Pynt eventuelt med friske bær