Fedon.no - logo
hd videos redtube

Fettucine med trøffelolje, hvitløk og reker

20 min
Lett

KATEGORI: Forrett, Smårett, Pasta og belgfrukt, Fisk og sjømat, Uten nøtter, Uten egg, Ned i vekt, Lavglykemisk, Uten gluten

Dette er en helt nydelig forrett.. Saftig og full av smak!

Visste du at hvitløk har antibakterielle egenskaper som hemmer vekst av bakterier og sopp i tarmen? Hvitløk inneholder også fytokjemikalier (spesielt plantesteroler, flavonoider og svovelholdige forbindelser) som fungerer som antioksidanter i kroppen, og potensielt beskytter kroppens celler mot sykdom, inkludert kreft.

4 porsjoner

Tips: Bytt gjerne ut reker med krepsehaler.

Dette trenger du:

  • 200 g fettucine bønnepasta
  • 3 dl kaffefløte
  • 4 store fedd hvitløk, presset
  • 1 plante dill, frisk, hakket
  • 1 glass reker i lake
  • eller ferske reker - -
  • Ca 1 og en halv ss olivenolje med hvit trøffel
  • - havsalt
  • - pepper, nykvernet
  • 1 neve ruccolasalat
  • 1 neve romanosalat
  • 1 ss olivenolje med sitron

Slik gjør du:

  • 1Surr raspet eller presset hvitløk i trøffelolje på middels til lav varme i ca 1 minutt. Bruk en liten kjele.
  • 2Legg salaten i iskaldt vann og la den ligge helt til den skal serveres.
  • 3Hell fløten og ca 1 dl rekekraft over i kjelen sammen med hvitløken. Bruker du ferske reker koker du rekeskallet i vann i ca 1 time, og bruker 1 dl av den kokte kraften i fløtesausen. Kok opp fløtekraften å la den småkoke i ca 1-2 minutter.
  • 4Klipp opp hele planten med frisk dill og tilsett fløtekraften sammen med rekene(ca 300 g). Varm opp, men nå skal det ikke koke mer. Krydre med salt og pepper.
  • 5Kok pastaen i 4-5 min, eller til al dente. La pastaen renne av i et dørslag.
  • 6Rist ut vannet fra salaten i en salat-slynge eller et kjøkkenhåndkle. Anrett i en bolle, og bland inn sitronolje.
  • 7Ha pastaen tilbake i kjelen og hell fløtekraften over pastaen og bland godt. Anrett pasta på 4 tallerkener. Ringle over noen dråper trøffelolje og server umiddelbart sammen med sprø, grønn salat.