Ingredienser

200 g fettucine bønnepasta
3 dl kaffefløte
4 store fedd hvitløk, presset
1 plante dill, frisk, hakket
1 glass reker i lake
eller ferske reker - -
Ca 1 og en halv ss olivenolje med hvit trøffel
- havsalt
- pepper, nykvernet
1 neve ruccolasalat
1 neve romanosalat
1 ss olivenolje med sitron

Fettucine med trøffelolje, hvitløk og reker

20 min Lett

Dette er en helt nydelig forrett.. Saftig og full av smak!

Visste du at hvitløk har antibakterielle egenskaper som hemmer vekst av bakterier og sopp i tarmen? Hvitløk inneholder også fytokjemikalier (spesielt plantesteroler, flavonoider og svovelholdige forbindelser) som fungerer som antioksidanter i kroppen, og potensielt beskytter kroppens celler mot sykdom, inkludert kreft.

4 porsjoner

Tips: Bytt gjerne ut reker med krepsehaler.

Slik gjør du:

  1. Surr raspet eller presset hvitløk i trøffelolje på middels til lav varme i ca 1 minutt. Bruk en liten kjele.

  2. Legg salaten i iskaldt vann og la den ligge helt til den skal serveres.

  3. Hell fløten og ca 1 dl rekekraft over i kjelen sammen med hvitløken. Bruker du ferske reker koker du rekeskallet i vann i ca 1 time, og bruker 1 dl av den kokte kraften i fløtesausen. Kok opp fløtekraften å la den småkoke i ca 1-2 minutter.

  4. Klipp opp hele planten med frisk dill og tilsett fløtekraften sammen med rekene(ca 300 g). Varm opp, men nå skal det ikke koke mer. Krydre med salt og pepper.

  5. Kok pastaen i 4-5 min, eller til al dente. La pastaen renne av i et dørslag.

  6. Rist ut vannet fra salaten i en salat-slynge eller et kjøkkenhåndkle. Anrett i en bolle, og bland inn sitronolje.

  7. Ha pastaen tilbake i kjelen og hell fløtekraften over pastaen og bland godt. Anrett pasta på 4 tallerkener. Ringle over noen dråper trøffelolje og server umiddelbart sammen med sprø, grønn salat.