Ingredienser

1 hode romanosalat
2 stk tomat, hakket
1 stk rødløk i tynne skiver
0,5 stk slangeagurk
1 strimlet - paprika, grønn
10–20 stk oliven, sorte
150 g fetaost
2 ss olivenolje, kaldpresset
- oregano, tørket

Gresk Salat

20 min Lett

Den kanskje aller mest kjente greske retten, enkelt og kjempegodt! Gresk salat er det perfekt tilbehør til «alt», eller et friskt og godt lite måltid i seg selv. Den kan lages på flere måter men ingrediensene er alltid de samme, med fetaost i hovedrollen.

 

Slik gjør du:

  1. Bland alt det grønne lett sammen med fetaost i en stor bolle.

  2. Dynk med olivenolje. Om ønskelig kan 1 ss presset sitronsaft eller balsamicoeddik blandes i olivenoljen.

  3. Dryss rikelig med oregano (tørket eller frisk) over det hele.