Ingredienser

1 dl olivenolje, ekstra jomfru
1 stk hvitløk, finhakket
2 stk purreløk, finhakket
2 stk gulrot
1 kg gresskar
1 stk potet
ts salt
litt - pepper, nykvernet
2 poser salvie, tørket
1 ts kanel
1 ts nellik
2 liter grønnsakskraft
eller - kyllingkraft
1 ½ dl helmelk
eller - kokosmelk
60 g pistasjnøtter, grovt hakket
litt - olivenolje, ekstra jomfru
litt - kajennepepper

Gresskarsuppe med grillet hvitløk og krydder

70 min Middels

Sødmen fra gule gresskar komponert med deilig sterk smak av krydder. Kos deg med en utsøkt og aromatisk suppe. En garantert «hit» i godt lag!

4- 6 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

 

Slik gjør du:

  1. Grill hvitløk: Pakk inn en hel hvitløk i aluminiumsfolie(ikke fjern noe skall). Deretter grill den i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca 15 min. Ta den ut av folien og skjær av bunnen. Deretter trykker du den på den andre siden og alle feddene vil skli ut. Sett så hvitløken til side.

  2. Klargjør suppe: Varm opp olivenoljen i en kasserolle. Tilsett purre, løk, potet, gulrot og gresskar. La surre i 10-15 minutter til de mykner, rør jevnlig.

  3. Tilsett så salvie, kanel, nellik, salt og pepper, og hell over kraften. Rør godt og kok på svak varme i 30-40 minutter, til grønnsakene er helt myke.

  4. Ta suppen av varmen, bruk en stavmikser og kjør til suppen blir jevn og glatt. Sett deretter suppen tilbake på komfyren og tilsett melken. La suppen koke opp mens du rører.

  5. Anrett suppen i serveringsboller pyntet med hakkede pistasjnøtter og et dryss kajennepepper. Ringle over olivenolje og server.