Ingredienser

LAKS '- -
4 (180 g) stk laksefilet, naturell
1½ ts hvitløk, finhakket
½ ts salt, natriumredusert
¼ ts pepper, nykvernet
GLASUR - -
½ dl aprikosjuice
½ dl aprikossyltetøy
1 ss sennep, sterk
1½ ts hvit balsamico eddik
1½ ts honning
¼ ts salt, natriumredusert
¼ ts pepper, nykvernet
Formspray - -

Grillet laks med aprikos- og sennepsglasur

30 min Lett

Sunn og lett fiskerett for store og små!

4 porsjoner, 30 min, lett

Per porsjon: GB 4,8; protein 36,4 g; karbohydrat 18,1 g; fett 13,1 g (hvorav 3,1 g mettet); fiber 0,2 g

Når du lager denne må du huske å pensle væskeredusert frukt over fisken i siste øyeblikk, for å unngå at sukkeret svir seg på grillen.

Slik gjør du:

  1. Fordel hvitløk, ½ ts salt og ¼ ts pepper jevnt over filetene. Dekk til og sett i kjøleskap 15 minutter.

  2. Bland juice og de neste seks ingrediensene til glasuren (t.o.m. pepper) i en liten kjele, og la koke opp. Sett ned varmen og la småkoke til væsken er innkokt til ½ dl (ca. 10 minutter). Ta av varmen og sett til side.

  3. Legg filetene med skinnsiden opp på en grillrist smurt med formspray. Grill 2 minutter, vend forsiktig, og grill 4 minutter eller til flak av fisken lett løsner ved bruk av gaffel. Pensle hver filetbit med 1 ss glasur og grill 30 sekunder. Server med dampede eller grillede grønnsaker, for eksempel brokkoli, paprika og en liten salat.