Fedon.no - logo

Sjokoladekonfekt – uten tilsatt sukker

30 min
Lett

KATEGORI: Snacks og mellommåltid, Dessert, Søtt, Uten egg, Uten gluten, Lavglykemisk

Dette er en helt fantastisk god konfekt, som du enkelt lager selv. Denne søte fristelsen er full av helse, så kos deg med god samvittighet! Konfekten består av sunne fettsyrer og antioksidanter, pluss proteiner og fiber hvis du tilsetter nøtter. Du kan lage de helt enkle uten fyll, eller du kan fylle de med det du syns smaker best sammen med sjokolade.

Her er noen tips: Hakkede nøtter(alle typer), kokosmasse, biter av tørket frukt, raspet sitron- eller appelsinsest(skall), frisk raspet ingefær, goji-bær, kanel, litt chilikrydder eller litt grovt salt.

Dette trenger du:

  • 200 g sjokolade, mørk uten sukker
  • 200 g kokosolje
  • 2 ss Erytritol, Sukrin
  • Små konfektformer i papir - -
  • eller silikonformer til konfekt - -
  • Begge deler finner du i butikker med kjøkkenutstyr - -

Slik gjør du:

  • 1Smelt sjokolade, kokosoljen og sukrin sammen over vannbad til flytende.
  • 2Rør inn ønsket tilbehør.
  • 3Sett de små papirformene eller silikonformen på et brett og fyll de halvveis opp med sjokoladesausen.
  • 4Pynt gjerne med noe på toppen, f. eks raspet sitron- eller appelsinsest(økologiske, vask godt), eller litt finraspet sjokolade.
  • 5Sett brettet i kjøleskapet, i minimum 30 minutter.
  • 6Oppbevares kjølig i en tett boks.

Tips: Ikke la de stå fremme for lenge, da de mykner i romtemperatur(som smør).