Fedon.no - logo

«Hot» Ingefær- og hvitløksuppe

30 min
Lett

KATEGORI: Smårett, Kvelds, Middag, Forrett, Vegetar, Supper, Uten nøtter, Uten egg, Uten gluten, Lavglykemisk, Uten melk

Styrkende varme drikker og supper er alltid en god ide når formen er laber, og oppskriften presentert under har ingredienser som nettopp har blitt benyttet for å bekjempe influensa, forkjølelse, overflødig slim og bihulebetennelse i uminnelige tider. Suppen er «hot» og smakfull, og jeg kan love at du vil fornemme helse i hver munnfull du svelger.

Studier har vist at hvitløk og ingefær har antibakterielle- antivirale og soppdrepende egenskaper i tillegg til å være potente antioksidanter, og vår historie forteller oss hvordan de er blitt brukt til å kurere forkjølelse, feber, fordøyelsesplager, kvalme og oppkast mm.

Denne herlige suppen vil altså bidra med å styrke ditt immunforsvar samt lindre ubehagelige symptomer.

Vel bekomme!

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 1 middels stor - løk, hakket
  • Ca. 2 ss ingefær, revet
  • 7-8 fedd hvitløk, finhakket
  • 7-8 dl kyllingkraft
  • eller grønnsakskraft - -
  • 2 middels store - gulrøtter, skrelt og delt i små terninger
  • 1/4 - kålrot, skrelt og delt i terninger
  • 1 - chili, rød- finhakket
  • 2-3 ss olivenolje, ekstra jomfru
  • 1 bunt bladpersille, hakket
  • - havsalt
  • - pepper, nykvernet

Slik gjør du:

  • 1Varm opp oljen i en stor gryte og tilsett finhakket løk, hvitløk og ingefær. La det surre på lav varme i ca. 10 minutter.
  • 2Bland så inn biter av gulrot- og kålrot. La surre i 2-3 minutter.
  • 3Tilsett kraften og kok opp. La det småkoke til alle ingrediensene er myknet, ca. 15 minutter.
  • 4Tilsett så hakket chili og la det småkoke i 5 minutter til.
  • 5Bruk en stavmikser og kjør suppen til helt glatt.
  • 6Tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper.

    For en rundere suppe kan du tilsette litt melk(kokosmelk, kumelk eller soyamelk)

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo ved Dr Lindbergs klinikk