Ingredienser

12 store '- paprika, rød finhakket
2 og en halv dl olivenolje, ekstra jomfru
Ca 800 g karbonadedeig
eller kyllingkjøttdeig - -
1 stor - løk, hakket
2 ss tomatpure
2 glass - Tomatsaus med hvitløk
eller andre smaker - tomatsaus
se under. - -
1 ts Fedon Smartsweet
1 kvart ts kanel
1 kvart ts allehånde, malt
- salt, natriumredusert
- pepper, nykvernet
1 halv ss persille, tørket
2 ts urteblanding til kjøtt
- oliven, sorte
- oliven, grønne

Kjøttfylte Paprikaer «Jemistés piperiés me kimá»

30 min Lett

Få tilbake minner fra en fin sommerdag i Hellas og al fresco middag på en taverna ved stranden med denne typiske greske rett. Du kan bruke paprikaer med ulike farger. Fordelen med retten er at du kan lage rimelig stort antall når du først er i gang og den er ypperlig også når du får middagsgjester. Egner seg som et bra alternativ til gryterett når du vil be venner til en uformell middag. God fornøyelse!

6 porsoner

Næringsinnhold per 100 g: Kcal: 128,5, Fett: 23 g, Karbohydrat: 14,9 g, Protein: 9,5 g, Fiber: 28,2 g

Slik gjør du:

  1. Vask og tørk paprikaen. Skjær av toppen på paprikaene, og fjern frøene. Ta vare på toppene som er skåret av.

  2. Bland tomatsausen med Smartsweet og tomatpureen.

  3. Varm 1,5dl av olivenoljen i en stor panne over middels-sterk varme. Tilsett karbonadedeigen/kyllingkjøttdeigen og løken, og la det surre i 10–15 minutter.

  4. Hell på tomatblandingen, salte og pepre og la det surre over middels sterk varme til sausen er redusert til en svært tykk konsistens, ca. 15 minutter.

  5. Trekk pannen av varmen, tilsett persille og urtekrydder, og rør godt. Ha alt i en sikt, og ta vare på sjyen som eventuelt renner av.

  6. Fyll paprikaene nesten fulle med kjøttblandingen, og sett dem tett sammen i en langpanne. Sett de avskårne toppene oppå som lokk. Drypp sjyen over paprikaene, og dryss på litt salt og pepper. Ringle så over resten av olivenoljen.

  7. Sett langpannen i ovnen ved 175 C til paprikaene er ferdigstekt og brune oppå, ca. 1 time og 15-30 minutter. Tilsett eventuelt litt kokende vann i langpannen under steking hvis det blir for tørt.

  8. De smaker best hvis de får lov til å bli avkjølt og så varmet opp igjen, som betyr at du kan også lage dem både en og to dager i forveien. Retten fryser også veldig godt. Det passer utrolig bra å servere dem med et stykke feta ost ved siden av, det er i alle fall helt standard i Hellas!!

    *Setter du i tillegg noen skåler med deilige oliven på bordet er lykken komplett!