Fedon.no - logo

Lammekoteletter med siciliansk auberginestuing «Caponata»

40 min
Middels

KATEGORI: Lunsj, Middag, Kjøtt, Lavglykemisk, Uten gluten, Uten melk, Uten egg, Uten nøtter

Sprøstekte lammekoteletter med en nydelig, fargerik smaksbombe av en caponata. Caponata har opprinnelse fra Sør-Italia, og det finnes utallige varianter. Stuingen spises som regel varm som tilbehør(slik som her), men også kald sammen med andre småretter(antipasti). Sicilianerne er stolte av at denne retten er laget med råvarer fra sin egen øy, og de mener nøkkelen ligger i kvaliteten på auberginer, tomater og eddik. Plukk ut grønnsaker av god kvalitet hos din lokale grønnsakhandler og bruk gjerne auberginer, paprika og tomater i forskjellige farger.

Buon appetito!

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • - lammekoteletter
  • - havsalt
  • - pepper, nykvernet
  • 1 ss olivenolje, ekstra jomfru
  • 1 ss smør
  • Caponata: - -
  • 1 stor eller 2 små - auberginer
  • 2-3 ss olivenolje, ekstra jomfru
  • 1 - stangselleri
  • 1 - løk
  • 1 - paprika, rød finhakket
  • 6 - tomater
  • 1 ss kokossukker
  • 2 ss balsamicoeddik hvit
  • 50 g oliven, sorte
  • 25 g kapers

Slik gjør du:

1. Kutt auberginen i 2 cm tykke skiver og strø over salt. La auberginen ligge med salt i 20 minutter på et kjøkkenhåndkle eller i et dørslag.

2. Skyll av saltet og tørk skivene med papir. Kutt så i grove treninger (2x2 cm). Fres på middels varme i olivenolje til lett brune.

3. Vask og rens paprika, løk og stilkselleri. Kutt alt i grove terninger og ha de i gryten. Stek på middels varme til de begynner å brune. Ha deretter i kapers, eddik og sukker.

4. Vask og grovhakk tomatene og ha de i gryten. La alt surre i 4-5 minutter.

5. Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og grill i ca. 2 minutter på hver side til de tar farge.

6. Legg kotelettene over caponata, hell stekesjy over og server.