Ingredienser

2 store '- squash, i tynne skiver
1 ss havsalt
Kjøttsaus: - -
Ca 450 g karbonadedeig
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
1 klype havsalt
- pepper, nykvernet
1 - paprika, grønn, finhakket
1 - løk, hakket
1(280 g) glass tomatsaus
1 halv dl rødvin
2 ts basilikum, tørket
-eller 2 ss frisk - -
2 ts oregano, tørket
-eller 2 ss frisk - -
Ostesaus: - -
1 - egg
1(ca 250 g) beger ricotta
Frisk - persille, finhakket
1 pose spinat, frossen
tin og drener i en sil - -
450 g sjampinjong, skivet
sauter i olivenolje 4-5 minutter - -
Ca 250 g mozzarellaost, revet
eller annen type gulost - -
Ca 250 g - Parmesan ost, revet

Lavkarbo squash-lasagna

90 min Middels

Ønsker du deg en lavkarbo-middag som oppfyller din lyst på italiensk kosemat? Da må du prøve å lage denne nydelige lasagnaen! Den er glutenfri og full av «freshe» grønnsaker og urter, samt tradisjonell kjøtt- og ostesaus. Du kommer garantert ikke til å savne pastaen!

8 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 165 C. Smør en ildfast form(ca 20 x 30 cm) med stekefett.

  2. Skjær squash på langs i tynne skiver. Du kan f. eks bruke en ostehøvel. Legg skivene på et kjøkken håndkle og dryss over salt. Sett til side å la ekstra væske renne av.

  3. Lag kjøttsausen. Varm opp en panne med olivenolje og stek karbonadedeig på middels varme i ca 5 minutter. Tilsett løk og paprika og forsett å steke til kjøttet er gjennomstekt.

  4. Rør inn tomatsaus, rødvin og krydder. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter. Rør med jevne mellomrom.

  5. Lag ostesausen: Bland egg, riacotta og persille godt i en bolle.

  6. Spre halvparten av kjøttsausen i den smurte formen. Legg så et lag med squashskiver. Videre et lag med halvparten av ostesausen, så all spinaten, etterfulgt av all soppen, så halvparten av mozzarellaosten. Legg så et nytt lag med kjøttsaus, squash, ostesaus og mozzarella.

  7. Avslutt med å fordele parmesanosten jevnt over hele formen. Dekk så til med folie. Sett i ovnen og stek i 45 minutter. Fjern folien og øk gradene til 175 C. Stek videre i ca 15 minutter. La formen stå i minimum 5 minutter før du serverer.