Ingredienser
3 kopper vann
1 boks tomat, hermetisk
2 dl løk
2 dl linser
1 ½ dl selleri
1 ¼ stk gulrot
1 ss timian, frisk
2 ss hvit balsamico eddik
2 ss estragon
1 ts sennep, sterk
2 ts olivenolje, ekstra jomfru
½ ts smør
4 stk egg
4 kopper blandet grønn salat
Linsesalat med speilet ”solskinns” egg
Prøv denne proteinrike linsesalaten til hverdags eller fest, som hovedrett eller tilbehør!
4 porsjoner
Slik gjør du:
-
Ha vann, tomater, løk, linser, selleri, gulrot og timian i en middels stor kjele og kok opp. Reduser varmen til middels/lav og la det småkoke til linsene er møre, 20- 25 minutter. Sil av linsene, behold kokevannet og hell det tilbake i kjelen.
-
Kok kraften på høy varme til det er redusert til ca. ¼ kopp. Tilsett så 2 spiseskjeer eddik og linsene i den reduserte kraften og røre over middels varme. Krydre med 1 spiseskje estragon, salt og pepper. Ta kjelen av varmen men hold den varm.
-
Rør resten av eddiken i en bolle sammen med sennep og olje pluss litt salt og pepper. Smelt så smøret i en stekepanne, og sett på middels varme. Ha eggene forsiktig i pannen slik at plommen forblir hel, og stek til hviten er stivnet. Krydre med litt natriumredusert salt og pepper.
-
Bland salaten med sennepsdressingen og fordel likt på 4 tallerkener. Anrett linsestuingen på toppen av salaten og speileggene til slutt. Dryss over resterende frisk estragon.