Ingredienser

1,5 ss olivenolje, kaldpresset
1 stk løk
2 kløfter hvitløk, finhakket
0,5 ts gurkemeie, krydder
1 ts karri
0,5 ts kajennepepper
1,5 liter vann
3,5 dl hønsebuljong
250 g linser
100 g byggryn
1 boks tomat, hermetisk
- salt, natriumredusert
- pepper, malt
- kruspersille

Linsesuppe ala Fedon

60 min Lett

Det finnes mange varianter av linser: brune, grønne, gule, røde og til og med svarte (som heter Beluga, fordi de ser ut som kaviar). Linser er svært næringsrike og inneholder mye protein, fiber, folsyre, jern og magnesium. Som andre belgfrukter, har linser vist seg å stabilisere blodsukkeret – og er veldig mettende.

Slik gjør du:

  1. Varm en stor kjele, ha i olje og fres løk og hvitløk på middels varme i 1 minutt.

  2. Tilsett krydder og rør inn.

  3. Skyll linsene godt i kaldt vann. Bruk en finmasket sil.

  4. Ha i vann, buljong, linser, byggryn og tomat.

  5. Kok opp, legg på lokk og la suppen småkoke 45 minutter.

  6. Smak til med krydder og server suppen rykende varm, med persilledryss over.