Ingredienser

4 stk kyllinglår
1 ts kanel
1 ts ingefær, malt
½ ts allehånde, malt
1 knivsodd safran
1 knivsodd kajennepepper
- pepper, nykvernet
2 ss olivenolje, kaldpresset
2 kløfter hvitløk, finhakket
Saft av ½ stk sitron

Marokkansk kylling

60 min Lett

Smaksrik rett med kanel og ingefær: Krydder med gunstige helseeffekter!

Visste du at kanel virker blodsukkerregulerende og lett kolesterolsenkende? Ingefær reduserer kvalme ved reisesyke og svangerskap, virker appetittdempende og minsker smerter og betennelser ved leddgikt og slitasjegikt.

2 porsjoner

Per porsjon: GB 0; protein 24 g; karbohydrat 1 g; fett 16 g (hvorav 3 g mettet); fiber 0,5 g

Ønsker du at dette skal være en ketogen rett(svært lite karbohydrater) dropper du bare risen!

 

Slik gjør du:

  1. Ha kyllinglårene i ildfast form og gni krydderet inn i kjøttet. Tilsett olivenolje, hvitløk og sitronsaft, dekk med plastfolie og la stå i kjøleskap minimum 2 timer; vend kjøttet av og til.

  2. Forvarm ovnen til 140 grader.

  3. La kyllingretten få romtemperatur, sett den deretter i ovn og stek ca. 1 time, til kjøttet er gjennomstekt.

  4. Server med grønne bønner og ev. couscous eller brun basmatiris.