Ingredienser

150 g hasselnøtter uten skall
du kan bruke andre nøtter - -
60 g Sukrin melis
20 g Kakaopulver
2 ss Fibersirup Gold
1 halv ts vaniljesukker
1 halv ts kaffepulver
gjerne koffeinfri - -
1 klype salt
30 g sjokolade
eller mørk sjokolade for sterkere smak - -
1 ss olivenolje, økologisk
5 ss lettmelk
eller vann for sterkere sjokoladesmak - -

«Nugatti» á la Fedon

25 min Lett

Sunt og nydelig sjokoladepålegg du vil elske!

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.

  2. Legg hasselnøttene i en ildfast form og sett formen midt i ovnen i ca 15 minutter. Pass på at de ikke blir brent.

  3. Varm opp olivenolje og melk i en liten kjele. Blandingen skal bli varm, men skal ikke koke. Tilsett sjokoladen og rør litt så den smelter.

  4. Ha nøttene i kjøkkenmaskinen og kjør på full hastighet. Etterhvert begynner massen å bli mer og mer fuktig. Når den har blitt flytende tilsetter du Sukrin melis, kakao, vaniljesukker, pulverkaffe, salt, fibersirup og den smeltede sjokoladeblandingen. Kjør alt godt sammen.

  5. Hell over på en glasskrukke og oppbevar i kjøleskapet. Der kan den holde seg i flere uker.