Ingredienser
150 g hasselnøtter uten skall
du kan bruke andre nøtter - -
60 g Sukrin melis
20 g Kakaopulver
2 ss Fibersirup Gold
1 halv ts vaniljesukker
1 halv ts kaffepulver
gjerne koffeinfri - -
1 klype salt
30 g sjokolade
eller mørk sjokolade for sterkere smak - -
1 ss olivenolje, økologisk
5 ss lettmelk
eller vann for sterkere sjokoladesmak - -
«Nugatti» á la Fedon
Sunt og nydelig sjokoladepålegg du vil elske!
Slik gjør du:
-
Sett stekeovnen på 180 grader.
-
Legg hasselnøttene i en ildfast form og sett formen midt i ovnen i ca 15 minutter. Pass på at de ikke blir brent.
-
Varm opp olivenolje og melk i en liten kjele. Blandingen skal bli varm, men skal ikke koke. Tilsett sjokoladen og rør litt så den smelter.
-
Ha nøttene i kjøkkenmaskinen og kjør på full hastighet. Etterhvert begynner massen å bli mer og mer fuktig. Når den har blitt flytende tilsetter du Sukrin melis, kakao, vaniljesukker, pulverkaffe, salt, fibersirup og den smeltede sjokoladeblandingen. Kjør alt godt sammen.
-
Hell over på en glasskrukke og oppbevar i kjøleskapet. Der kan den holde seg i flere uker.