Fedon.no - logo
hd videos redtube

Ostekake med gresk yoghurt og pistasjnøttebunn

45 min
Middels

KATEGORI: Smårett, Dessert, Søtt, Bakst, Uten egg, Uten gluten, Fiberrik, Lavglykemisk

Denne lavglykemiske ostekaken er en drøm av en avslutning på en bedre middag. Ikke for søt, ikke for mektig, akkurat passe perfekt!

God fornøyelse!

Dette trenger du:

  • Bunn: - -
  • 160 g pistasjnøtter uten skall
  • eller andre nøtter - -
  • 50 g smør, usaltet
  • 1-2 ss kokossukker
  • Fyll: - -
  • 250 g kremost
  • Mascarpone eller Philadelphia - -
  • 250 g gresk yoghurt, naturell
  • 250 (pisket) g kremfløte
  • 100 g kokossukker

Slik gjør du:

  • 1Rist nøttene i 10 minutter i ovnen på 180 C og la de så avkjøle helt.
  • 2Kjør nøtter i blender til de er grovmalt. Bland i smeltet smør og kokossukker til alle de tørre ingrediensene er godt dekket.
  • 3Bruk sylinder formet glass og ha i et lag med nøtteblanding.
  • 4Med en håndmikser eller foodprosessor visp ost og kokossukker til en jevn krem. Tilsett yoghurt og visp godt sammen. Rør til slutt inn pisket kremfløte.
  • 5Fyll individuelle glass med osteblandingen, dekk med plastfolie og kjøl i et par timer.
  • 6Pynt med frukt eller bær, litt syltetøy laget med kokossukker, agave sirup eller honning.
  • 7Tips: Du kan også ha bær nederst i glasset, så osteblanding, deretter nøtteblanding og pynte med bær på toppen.