Fedon.no - logo

Ovnsbakt lam

120 min
Middels

KATEGORI: Middag, Kjøtt, Lavglykemisk, Ned i vekt, Uten gluten, Uten melk, Uten egg, Uten nøtter

Tilberedningen av denne herlige lammeretten er enkel. Mens gryten står i ovnen, kan du slappe av med en bok eller et blad.

1 porsjon. (Til flere porsjoner kan du multiplisere mengdene etter behov.)

Dette trenger du:

  • 2 ss olivenolje, kaldpresset
  • 1 stk lammeskank
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 4 kløfter hvitløk, finhakket
  • 4 stilker rosmarin, tørket
  • 1 ss tomatpure
  • 250 g tomat, hermetisk
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • - salt, natriumredusert
  • - pepper, nykvernet

Ingredienser fra vår nettbutikk

Rosmarin 45 g
kr 15kr 29

Slik gjør du:

  • 1Varm olje i en liten kjele eller panne med lokk (som tåler stekeovn). Krydre kjøttet og stek det lett i olje på middels varme til det er brunet på alle kanter, ta det opp og sett det til side.
  • 2Forvarm ovnen til 180 oC. Sautér løk i samme olje over middels varme ca. 8 minutter til den er gjennomsiktig, men ikke brun. Tilsett hvitløk og rosmarin, og stek videre 2 minutter til alt er dekt av olje.
  • 3Ha i tomatpuré, tomater og hvitvin, tilsett salt og pepper, og kok opp. Legg lammekjøttet i blandingen, dekk med lokk og sett i ovnen. La stå 1½ time eller til kjøttet er helt mørt; snu det midtveis under stekingen.
  • 4Server med dampet eller kokt brokkoli eller blomkål, andre kokte grønnsaker eller frisk salat.