Ingredienser

1 ss olivenolje, kaldpresset
8 stk kyllinglår
1 kvast rosmarin, tørket
1 stk rødløk, finhakket
3 kløfter hvitløk, finhakket
2 fileter ansjos
1 boks tomat, hermetisk
1 ss kapers
400 g brokkoli

Rosmarinkylling med tomatsaus

45 min Lett

En næringsrik og lavglykemisk rett!

4 porsjoner

Per porsjon: GB 0; protein 44 g; karbohydrat 5 g; fett 9 g (hvorav 3 g mettet); fiber 2,8 g

Slik gjør du:

  1. Varm halvparten av oljen i en smørefri stekepanne, og brun kyllingen på alle sider. Tilsett halvparten av rosmarinbladene, rør om og ta kyllingen over på en tallerken.

  2. Varm resten av oljen i samme panne, og stek løken ca. 5 minutter til den er myk. Tilsett hvitløk, ansjos og resterende rosmarin, og stek videre noen minutter til det dufter.

  3. Ha i tomater, kapers og vin (om ønskelig, eller ¾ dl vann). Kok opp og ha kyllingen tilbake i pannen. Legg på lokk og la koke 20 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt.

  4. Krydre og server med dampet brokkoli eller blomkål og en frisk grønn salat.