Ingredienser

1 stor '- søtpotet
Ca 200 g - cashewsmør
bruk gjerne peanøtt- eller mandelsmør - -
2 ss Fibersirup Gold
0,5 dl Kakaopulver
2 ts vaniljeekstrakt
eller vaniljesukker - -
1 neve sjokolade chips/nibbs
eller hakket mørk sjokolade - -

Saftige søtpotet Brownies

45 min Middels

Deilige, vegetabilske og saftige brownies som er 100 % melk- og glutenfrie!

Du som prøver å kutte ned på sukker, kan bli lurt til å tro at sødmen fra søtpoteten ikke er bra for deg. Sannheten er at søtpoteter faktisk er gunstig for blodsukkeret til personer med type 2 diabetes, uavhengig av søtpotetens tilsynelatende høye glykemisk indeks (GI).

Antocyaner(det som gjør søtpotetene oransje) har en anti-inflammatorisk helseeffekt. Søtpoteter er fulle av vitamin A og C (som er gunstig for immunsystemet ). De inneholder også vitamin B6, B1, B2, og B3 samt mangan, kobber, fosfor, kalium og fiber; som bidrar til å holde blodet, fordøyelsen, og hele kroppen sunn.

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 C. Smør en lite form ca. 20 x 15 cm med litt kokosolje.

  2. Skrell og del søtpoteten i terninger. Dekk søtpotetbitene med vann og kok de til de er møre, ca 10-15 minutter. Hell av kokevannet og lag en glatt puré med stavmikser eller en kjøkkenmaskin.

  3. Smelt nøttesmør og fibersirup på middels varme i en kjele. Bland sammen med søtpotetpuré, kakaopulver og vaniljesukker. Fold inn sjokoladechips til slutt.

  4. Ha blandingen over i den smurte formen og bak i ca 25 min eller til gjennomstekt. Avkjøl helt og oppbevar kjølig.

  5. Skjær opp i små(de er mektige) firkanter og server.