Ingredienser

3 stk sitroner
5 stk eggeplommer
1 stk egg
150 g Fedon Smartsweet
3 plater gelatin
2 dl helmelk
2 dl fløte

Sitronmousse

30 min Middels

«Creme de la creme» á la Fedon!

4 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Riv skallet av en sitron og press ut saften av alle tre. Visp eggeplommene og egget sammen med fruktose, revet sitronskall og sitronsaft. Legg gelatinen i bløt i rikelig mengde kaldt vann.

  2. Varm melken til kokepunktet, og la den avkjøles til lunken. Hell melken over i eggeblandingen under stadig omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen over lav varme eller over kokende vannbad.

  3. Fortsett å vispe. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i melkeblandingen. Rør forsiktig til gelatinen er helt oppløst. Avkjøl.

  4. Visp krem og fold den forsiktig inn i blandingen. Hell moussen i porsjonsskåler eller i en stor bolle. Dekk til med plastfolie og la stå i kjøleskapet 6 timer før servering.