Ingredienser

1 ss smør, klarnet
6–8 stk vårløk, skivet
1 kløfter hvitløk, finhakket
500 g spinatblader
1 liter hønsebuljong
1 stk avokado
2 ss kruspersille
- ingefær, malt
- salt, natriumredusert
- pepper, nykvernet
2–4 ss matyoghurt, naturell

Spinat- og avokadosuppe

30 min Lett

I denne herlige grønne suppen kan brønnkarse godt brukes istedenfor spinat. En svært næringsrik suppe med lav glykemisk indeks!

4- 6 porsjoner

Per porsjon: GB 1; protein 6 g; karbohydrat 4 g; fett 11 g (hvorav 2 g mettet); fiber 4 g

Slik gjør du:

  1. Varm smøret i en kjele over lav varme, tilsett vårløk og hvitløk, og la det koke 1 minutt.

  2. Tilsett spinat og buljong, kok opp, og la det småkoke 10 minutter.

  3. Tilsett avokado og kruspersille, kjør blandingen i hurtigmikser eller kjøkkenmaskin, og hell tilbake i kjelen.

  4. Smak til med ingefær, salt og pepper, og varm opp.

  5. Server i boller med en sveip yoghurt eller soyakrem over.