Ingredienser
1 ss smør, klarnet
6–8 stk vårløk, skivet
1 kløfter hvitløk, finhakket
500 g spinatblader
1 liter hønsebuljong
1 stk avokado
2 ss kruspersille
- ingefær, malt
- salt, natriumredusert
- pepper, nykvernet
2–4 ss matyoghurt, naturell
Spinat- og avokadosuppe
I denne herlige grønne suppen kan brønnkarse godt brukes istedenfor spinat. En svært næringsrik suppe med lav glykemisk indeks!
4- 6 porsjoner
Per porsjon: GB 1; protein 6 g; karbohydrat 4 g; fett 11 g (hvorav 2 g mettet); fiber 4 g
Slik gjør du:
-
Varm smøret i en kjele over lav varme, tilsett vårløk og hvitløk, og la det koke 1 minutt.
-
Tilsett spinat og buljong, kok opp, og la det småkoke 10 minutter.
-
Tilsett avokado og kruspersille, kjør blandingen i hurtigmikser eller kjøkkenmaskin, og hell tilbake i kjelen.
-
Smak til med ingefær, salt og pepper, og varm opp.
-
Server i boller med en sveip yoghurt eller soyakrem over.