Fedon.no - logo
hd videos redtube

«Nugatti» á la Fedon

25 min
Lett

KATEGORI: Frokost, Snacks og mellommåltid, Dessert, Søtt, Uten gluten, Lavglykemisk

Sunt og nydelig sjokoladepålegg du vil elske!

Dette trenger du:

  • 150 g hasselnøtter uten skall
  • du kan bruke andre nøtter - -
  • 60 g Sukrin melis
  • 20 g Kakaopulver
  • 2 ss Fibersirup Gold
  • 1 halv ts vaniljesukker
  • 1 halv ts kaffepulver
  • gjerne koffeinfri - -
  • 1 klype salt
  • 30 g sjokolade
  • eller mørk sjokolade for sterkere smak - -
  • 1 ss olivenolje, økologisk
  • 5 ss lettmelk
  • eller vann for sterkere sjokoladesmak - -

Slik gjør du:

  • 1Sett stekeovnen på 180 grader.
  • 2Legg hasselnøttene i en ildfast form og sett formen midt i ovnen i ca 15 minutter. Pass på at de ikke blir brent.
  • 3Varm opp olivenolje og melk i en liten kjele. Blandingen skal bli varm, men skal ikke koke. Tilsett sjokoladen og rør litt så den smelter.
  • 4Ha nøttene i kjøkkenmaskinen og kjør på full hastighet. Etterhvert begynner massen å bli mer og mer fuktig. Når den har blitt flytende tilsetter du Sukrin melis, kakao, vaniljesukker, pulverkaffe, salt, fibersirup og den smeltede sjokoladeblandingen. Kjør alt godt sammen.
  • 5Hell over på en glasskrukke og oppbevar i kjøleskapet. Der kan den holde seg i flere uker.