Fedon.no - logo

Suppe med Fedon Fusilli, kylling og kikerter.

60 min
Lett

KATEGORI: Smårett, Middag, Lunsj, Pasta og belgfrukt, Fjærkre, Uten nøtter, Uten melk, Lavglykemisk, Ned i vekt, Fiberrik

Dette er en deilig og varmende suppe til alle anledninger.

Fedon Fusilli er en lavglykemisk, karboredusert, proteinrik og fiberrik pasta som er langt sunnere og mindre belastende på blodsukkeret enn tradisjonell pasta. Den bidrar med stor metthetsfølelse, pga sitt høye protein- og fiberinnhold. Spis Fedon Fusilli med god samvittighet!

4-5 porsjoner

For flere deilige pastaoppskrifter se Fedon sin bok: Fedon Lindberg Sunne pastaretter

Dette trenger du:

  • 4 ss olivenolje, ekstra jomfru
  • 2 - gulrøtter, skrelt og delt i små terninger
  • 2 - selleristilk, finhakket
  • 1 og en halv dl grønnsakskraft
  • 1 halv ts rosmarin, tørket
  • - havsalt
  • - pepper, nykvernet
  • 1 og en halv pose Fedon fusilli
  • Ca 400 g kikerter, ferdig kokte
  • Ca 250-300(strimlet) g kyllingfilet, skåret i biter
  • 1 halv ss Olivenolje, ekstra jomfru m. oregano
  • Reven - Parmesan ost, revet
  • 1 ss bladpersille, hakket

Ingredienser fra vår nettbutikk

Rosmarin 45 g
kr 15kr 29

Slik gjør du:

  • 1Bløtlegg kikertene i vann over natten, kast vannet og kok i nytt vann i ca 1 time. Drener og sett til side.
  • 2Skjær opp alle grønnsakene fint. Varm oljen forsiktig i en stor kjele og ha i grønnsakene. La alt surre i oljen i 5–7 minutter under stadig omrøring.
  • 3Tilsett 5 dl av kraften, rosmarin og litt salt og pepper. La suppen koke under lokk i ca. 20 minutter. Rør om av og til. Tørket rosmarin, pakkes den inn i et lite stykke stoff, eller du kan bruke en «klype» for te i løs vekt.
  • 4Tilsett resten av kraften, ha i pasta og kikerter og kok opp under omrøring. Demp varmen og la det hele småkoke under stadig omrøring i 4-5 minutter.
  • 5Tilsett kyllingstrimlene og la suppen trekke til kyllingen er gjennomkokt og pastaen er al dente. Ta ut rosmarinkvisten eller den tørkede rosmarinen, og smak til suppen med salt og pepper. Rør inn olivenolje med oregano rett før servering.
  • 6Server suppen i dype tallerkener. Dryss over litt reven parmesan og hakket bladpersille.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone