Ingredienser

2 kg lammekjøtt
2 dl olivenolje, ekstra jomfru
1 dl balsamico eddik
1 stk løk
15 stk vårløk, skivet
- salt
- pepper, nykvernet
1 ss paprikapulver
2 dl hvitvin, tørr
2 liter kjøttkraft
2 stk salathoder
200 g ris, hvit
3 ss persille, tørket
3 ss dill
1 sitron - sitronskall(sest)
2 sitroner - sitronsaft, friskpresset
2 stk egg
200 g gresk yoghurt, naturell

Tradisjonell «Mageiritsa» gresk påskesuppe med lam og urter

120 min Middels

I påsken er denne tradisjonelle suppen et favorittmåltid for grekerne natten før oppstandelsen. Helt nydelig!
Grekerne bruker i størst grad innvoller i denne suppen, men det går fint med kun lammekjøtt eller en kombinasjon.

8 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Rens og del kjøttet og legg det i en skål sammen med eddiken. Sett til side.

  2. Varm olivenolje i en stor gryte, tilsett løk og stek i 6-7 minutter, til de er godt myknet. Tilsett deretter kjøtt, salt, pepper og paprika og stek i ytterligere 5-6 minutter, til de blir lysebrune. Hell i vinen og vent i 1-2 minutter til alkoholen fordamper.

  3. Varm olivenolje i en stor gryte, tilsett løk og stek i 6-7 minutter, til de er godt myknet. Tilsett deretter innvoller og kjøtt, salt, pepper og paprika og stek i ytterligere 5-6 minutter, til de blir lysebrune. Hell i vinen og vent i 1-2 minutter til alkoholen fordamper.

  4. Bland så inn ris, urter og kok i ytterligere 20-25 minutter, til risen myker. Om nødvendig tilsettes mer kraft eller vann slik at det forblir en suppe.

  5. Sitron og egg saus: Ha sitronsaft, sest, egg og yoghurt i en bolle og bland godt med en visp. Tilsett så en og en skje av suppen slik at eggeblandingen gradvis får samme temperatur som suppen. Ha så eggeblandingen over i suppen, bland godt og ta gryten av varmen.

  6. Server Mageiritsa suppen varm.