Fedon.no - logo

Vegetar-frittata med ricotta

20 min
Lett

KATEGORI: Smårett, Kvelds, Middag, Lunsj, Egg, Vegetar, Uten nøtter, Uten melk, Fiberrik, Lavglykemisk, Uten gluten

Denne deilige omeletten er perfekt som en sunn hverdags-middag eller server den i et vennelag sammen andre småretter. Kjøp gjerne økologiske egg og grønnsaker hvis du har tilgang på det. Har du igjen rester har du perfekt niste til lunsjen på jobben. God fornøyelse!

2 porsjoner

Dette trenger du:

  • 3 - egg
  • 2 ss ricotta
  • 2 ss grønnkål, knust
  • 3-4 ss gresskar, most
  • - havsalt, kvernet
  • - pepper, nykvernet
  • 2 ss olivenolje, ekstra jomfru
  • Salat: - -
  • 1 neve ruccolasalat
  • 1 neve spinatblader
  • 4 stk reddik, skivet
  • 1 ss olivenolje, økologisk
  • 1-2 ts balsamico eddik

Slik gjør du:

  • 1Pisk sammen eggene med litt salt og pepper.
  • 2Bruk 2-3 store grønnkålblader eller en pose ferdig vasket. Kjør grønnkålen i en kjøkkenmaskin til knust. Det du får til overs brukes i supper og gryteretter. Frys ned om du ikke trenger det umiddelbart.
  • 3Rens gresskaret og del i grove biter, ca 2 cm tykke. Legg bitene i en ildfast form(bruk bakepapir) og bak i ovnen i ca 25-30 min på 180C. Middagsrester fra dagen før er perfekt her! Mos bitene i en blender, eller med en gaffel.
  • 4Pisk ricotta inn i eggestanden først, så grønnkål og til slutt most gresskar eller squash.
  • 5Varm opp en panne med olivenoljen. Hell i eggeblandingen, legg på et lokk og stek omeletten på middels varme i noen minutter til den er stivnet.
  • 6Bland sammen salatingrediensene med olivenolje og balsamico og server med varm frittata.