Fedon.no - logo

Ketogen diett

KATEGORI: Fett, Proteiner, Kosthold, Livsstil og helse

Ketose er en helt naturlig tilstand for kroppen, og ketose oppstår som en overlevelsesmekanisme når det kommer mindre energi via kosten enn normalt. Når kroppen kommer inn i denne metabolske tilstanden er det ketonlegemer som er blitt vår viktigste kilde til energi.

Det er viktig å si at når vi snakker om en ketogen diett handler det ikke om lite mat eller en sultekur, men rettere sagt en karbohydrat (KH) fattig kur. Med 50 g KH eller mindre per dag vil kroppen begynne å bruke sirkulerende ketoner (frie fettsyrer omgjort til en sukkererstatning) som brennstoff istedenfor glukose som vi normalt får fra tilført sukker og stivelse.

Ved å redusere inntaket av KH, og øke inntaket av naturlig fett, rene proteiner og lavglykemisk plantemat blir kroppen tvunget inn i ketose og på den måten skrus fettforbrenningen på.

Fordeler med en ketogen diett.

  • Sukker er eliminert fra kosten
  • Sult og sukkerhunger er under kontroll
  • Sunt fett og proteiner holder deg mett lenge
  • Mindre oppblåsthet og betennelser
  • Fremmer vektreduksjon og stimulerer muskelmassen
  • Mer hel og naturlig næringsrik mat
  • Mindre humørsvingninger og bedre kognitiv funksjon

Er du overvektig, har du en fordøyelse i ubalanse, sliter du med betennelser i kroppen, er du sukkeravhengig eller ønsker du mer energi? Da kan en ketogen diett være noe for deg. Snakk med en erfaren lege/ernæringsfysiolog/sykepleier i forkant av en slik diett i tilfelle det noe du bør ta hensyn til, og for en god og trygg veiledning.

Ned i vekt?

La oss hjelpe deg, så har du mye større muligheter for å lykkes!
Personlig oppfølging og spesielt utviklede matvarer sikrer deg en effektiv, trygg og varig vektreduksjon uten tap av muskelmasse.

Klikk her og ta kontakt for en gratis vurdering! 

 

Vi ved Dr. Lindbergs klinikk har lang erfaring med ketogene dietter og du er hjertelig velkommen til oss! Kontakt: resepsjon@fedon.no – 22 92 60 00

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo, ved Dr. Lindbergs klinikk