Fedon.no - logo

En «quick-fix» funker ikke!

KATEGORI: Livsstil og helse

EMNER:, , ,

Er du en «jo-jo slanker»? Klarer du å gå ned noen kilo, men går raskt opp igjen?

Er svaret ja er du dessverre en av mange. Den gode nyheten er at det behøver ikke å være sånn! Det er nemlig mulig å oppnå en sunn vekt som forblir, men da må det være starten på en livsstilsendring. Skal den nye vekten og den gode helse-effekten vare må du gjøre endringer som varer!

Det er jo ganske logisk at det ikke nytter å gå tilbake til livsstilen som førte til overvekten, men det er heldigvis heller ikke sånn at du skal behøve å «slanke» deg hele livet.

I starten av en vektreduserende diett strammer du kanskje inn litt ekstra, og så er det viktig at du bruker god tid på å etablere det kostholdet som vil fungere for akkurat deg uten at vekten går opp igjen. Og der kommer stikkordet inn, du må bruke TID. Du må bruke tid på å stabilisere en ny standard, og du må bruke tid på å gradvis reintrodusere noen av de matvarer du har utelukket. Gjør du det gradvis og over tid vil kroppen din fortelle deg hvor grensen for god vektbalanse går hos akkurat deg. Hvor mye «vi tåler» av energi fra særlig karbohydrater er nemlig svært forskjellig.

Kroppen har en slags hukommelse, og selv om vekten var for høy før vektreduksjonen vil den gjerne tilbake dit som en slags streben etter overlevelse. Men med stabil vekt over tid vil kroppen etterhvert akseptere den nye vekten.

Er tilgangen på mat lav går kroppen i «sparebluss». Er tilgangen høy så lagrer den til «dårligere tider». Et viktig stikkord er m.a.o. BALANSE. Får kroppen et balansert og regelmessig kosthold over tid vil den samarbeide langt bedre og det skal mer til for at vekten går opp igjen. Kroppen vil akseptere den nye vekten som en slags ny normal og strebe etter.

Det er viktig at både hodet og kroppen henger med i en slik prosess, og vi vet at det krever tålmodighet å endre mønstre som har etablert seg over tid. Vi vet også at det er svært mye lettere å få dette til i samarbeid med en erfaren kostveileder; lege/ernæringsfysiolog/sykepleier.

God og sunn livsstil handler alltid om tid og balanse, og disse ordene er gjengangere hos oss uansett hvilken diett vi anbefaler på klinikken.

Ned i vekt?

La oss hjelpe deg, så har du mye større muligheter for å lykkes!
Personlig oppfølging og spesielt utviklede matvarer sikrer deg en effektiv, trygg og varig vektreduksjon, uten tap av muskelmasse.

Klikk her og ta kontakt for en gratis vurdering!

Føler du at du trenger hjelp med å finne din perfekte balanse? Da er du hjertelig velkommen til oss ved Dr. Lindbergs klinikk. Vi kan kosthold!

Kontakt: 22 92 60 00 – resepsjon@fedon.no

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo ved Dr. Lindbergs klinikk

 

Se også relevant artikkel om viktigheten av god oppfølging etter vektreduksjon for varige resultater på NRK.no