Ingredienser

1 hel '- blomkål
1 hel - brokkoli
50 g bacon
Dressing - -
1/2 dl olivenolje, ekstra jomfru
50 g Parmesan ost, revet
1/2 ts kokossukker
1 halv ts timian, tørket

Blomkål og brokkolisalat med parmesandressing

30 min Lett

Perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk! Serveres lun.

4 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann og forvell brokkoli og blomkål i ca. 2 minutter, ta gjerne med stilkene på brokkolien, den smaker minst like godt som bukettene. Hell grønnsakene over i et dørslag og skyll med kaldt vann.

  2. Rist baconet i en panne til bitene blir sprø og slipper fettet. Legg strimlene over på en tallerken som er dekket med tørkepapir, slik at overflødig fett blir tatt bort. Avkjøl.

  3. Ha alle ingredienser til dressing over i en høy smal bolle (stavmikserbollen) og bland dressingen godt. Smak til med salt og pepper.

  4. Legg blomkål og brokkoli over i en egnet serveringsbolle, hell over dressing og strø på baconstrimlene. Server resten av dressingen ved siden av.

  5. Salaten kan også serveres lun. Lag da dressingen først og hell den over de varme grønnsakene og dryss varme baconstrimler over.