Din beste overgangsalder

– en guide til balanse midt i livet


NYTT NETTKURS

Ustabilt humør, irritasjon, svettetokter, dårlig søvn og hjernetåke kan gjøre livet utfordrende både for deg selv og de rundt deg. Tenk om du med relativt enkle og grunnleggende grep kunne unngå at overgangsalderen får så stor inngripen i ditt liv?

Dette kurset er satt sammen for å gi deg innsikt i hvordan du best kan bevare vitalitet og livskvalitet midt i livet, og håndtere og redusere symptomene og plagene som kan ifølge med overgangsalderen.  La ikke noen fortelle deg at dette er noe du bare må lide deg gjennom!

Her skal mytene brytes ned, og vi legger fakta og medisinsk viten på bordet slik at du får kunnskap og motivasjon til å navigere stødig gjennom denne fasen i livet, mens du samtidig lever et sunt, aktivt og meningsfylt liv. Vår filosofi er helhetlig, og det gjenspeiles også i dette kurset.

Kurset tar sikte på å:

  • Redusere typiske plager som hetetokter, hjernetåke og fordøyelsesbesvær
  • Legge til rette for god og nærende søvn
  • Sørge for energi og overskudd til både jobb, familie og hverdag
  • Bidra til stabilt og godt humør og psyke
  • Fremme en sunn vekt og redusere «vondter» og betennelser
  • Bedre hormonbalanse, adressere østrogendominans
  • Styrke immunsystemet og redusere sykdomsrisiko
  • Styrke hjernen og forebygge kognitiv svekkelse
  • Bevare og styrke beinmasse og muskelmasse
  • Friskere hud, negler og hår

Vi vil ta for oss de fysiske og mentale endringene som kan oppstå i overgangsalderen. Du vil lære hvilke livsstilsgrep du selv kan gjøre for å bidra til en kropp i balanse, og hvilken hjelp du kan få fra legen din.

Til syvende og sist er det du selv som kjenner din kropp best, og bestemmer hva du ønsker å gjøre. Dette kurset gir deg grunnlag til å gjøre det beste valget for deg og ditt liv.

Kursets innhold er strukturert i åtte temabaserte moduler

1

Dette er overgangsalderen

Vi gir deg en bedre forståelse av hva overgangsalderen er, hva som skjer i kroppen og hvilke konsekvenser det kan få for kvinner. Vi ser nærmere på de avgjørende hormonene, og hvorfor hormonbalansen er viktig. I denne modulen får du et overblikk over de ulike temaene vi skal gjennom i løpet av de neste åtte ukene.

2

Ernæring midt i livet

Hva vi spiser har stor betydning for helse, velvære og livskvalitet i alle livets faser. Midtlivsfasen er ikke noe unntak. I denne modulen får du masse nyttige kostholdstips, innsikt i inflammasjonsdempende kosthold, vi ser på periodisk faste og hva slags “supermat” som kan gi deg ekstra boost i denne fasen av livet! Du får tilgang til et rikholdig oppskriftsbibliotek basert på middelhavskost.

3

Stabilt humør og maks energi

Når kroppen endres, endres også psyken og humøret vårt. Hva skjer i kroppen og hvordan kan du legge til rette for overskudd, energi og psykisk balanse? Det er dessuten ikke bare HVA vi spiser som har betydning for helsa vår, men også HVORDAN vi spiser. Vi gir våre beste tips for oppmerksom spising / “mindful eating”, hvordan du kan få bukt med søtsug og “cravings”.

4

En aktiv midlivsfase

Fysisk aktivitet er viktig hele livet, ikke minst midt i livet. Men hvordan gjøre det så smart som mulig og på en måte som spiller på lag med kroppens behov? Vi gir deg tips til smarte øvelser, med særlig fokus på kjernemuskulatur og masse motivasjon til å bevege deg!

5

Stress ned og sov godt

Stress kan fort bli vår verste fiende, men det finnes heldigvis masse som kan gjøres for å redusere nettopp stressbyrden. Det gavner både hormoner, søvn og vekt. Vi gir deg også de beste søvntipsene våre.

6

Vekt, forbrenning og stoffskifte i balanse

Midt i livet endrer forbrenningen seg. Vi viser deg hvordan du kan spille på lag med forbrenningen din og hvordan du enklest stabiliserer vekten på et sunt nivå. Du får også viktig innsikt i stoffskifte og hva du kan gjøre dersom dette er en utfordring.

7

Nyttige tilskudd for en bedre hverdag

Det finnes en rekke naturlige remedier som kan gjøre overgangsalderen langt bedre og hjelpe deg få bukt med uønskede symptomer. I denne modulen får du oversikten over våre favoritter.

8

Hormonbehandling og sykdomsforebygging

I tillegg til livsstilsjusteringer, kan mange få nyttig hjelp av hormonbehandling i ulike former. Her får du informasjonen du trenger omkring dette. Fedon viser deg også hvordan tiltak i overgangsalderen virker sykdomsforebyggende og legger til rette for friske år fremover!

Velg betalingsmåte:

Slik kommer du i gang

Når du kjøper kurset, oppretter du et brukernavn (epost) og passord.  Du mottar en epost som beskriver hvordan du får tilgang til kurset. Du kan når som helst logge deg inn i kursportalen, enten via appen eller nettleser.

Ved oppstart får du umiddelbart tilgang til modul 1 og oppskriftsbiblioteket. Deretter åpnes de påfølgende modulene ukentlig.

Du vil få ukentlige mailer som gjør deg oppmerksom på det spennende innholdet. Startdatoen kan du bestemme selv, og du kan følge kurset i ditt eget tempo siden du har tilgang på kurset i et helt år.